10-годишен пътешественик спечели автомобил от томбола на БТС

Десетгодишен пътешественик от София спечели автомобил от Българския туристически съюз (БТС) - една от двете големи награди в томболата на Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта", съобщиха от организацията.

Печелившият ученик Гавраил Георгиев събира печати от 2017 г., като вече е успял да натрупа 110 и е носител на златна значка. Той посещава обекти от движението най-често заедно с дядо си Николай Георгиев.

"Първото място, където отидохме, беше Шипка, а последното - Историческия музей във Видин. Навсякъде по обектите дядо ме снима, за да запечатаме мига и да имаме спомени. Много ми хареса Панорамата "Плевенска епопея", още по-интересно ми беше на езерото Сребърна и в пещерата Проходна. Със сигурност ще взема втора книжка и ще продължа да опознавам родината с дядо.

Получените знания ще помогнат много за успеха ми в училище - ще знам повече за историята и природата на България. С нетърпение чакам всяка лятна и зимна ваканция, защото тогава пътешестваме и съм много доволен, а дядо също събира печати, за да има и той като мен златна значка", споделя Гавраил.

Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта" е на 55 години, емблематично е за БТС и няма аналог в Европа, посочват от организацията. За 2021 г. носители на златна значка със 100 печата и марки са 182 души, само с печати - 531, получилите сребърна значка са съответно 1297 души, а с бронзова - 1663.

"Въпреки че това бе годината, в която поради пандемията организираните туристически пътувания бяха ограничени, то интересът към нашето движение за опознаване на туристическите обекти в България не стихва, тъй като те биват посещавани индивидуално или семейно от гражданите", заяви изпълнителният секретар на БТС инж. Васил Николов, който връчи ключ за автомобила на младия Гавраил Георгиев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини