Съвет по въпросите на социалните услуги ще бъде гласуван от местния парламент

В изпълнение на Закона за социалните услуги и по искане на Областния управител, в Първомай се създава Съвет по въпросите на социалните услуги. В него се включват представители на органите на териториални структури на Министерствата на труда и социалната политика,  здравеопазването, образованието и науката, на вътрешните работи и други държавни органи; частни доставчици на социални услуги като ЦОП, сдружения с нестопанска цел и др.

Съветът по въпросите на социалните услуги ще подпомага извършването на анализ на потребностите от социални услуги, състоянието и ефективността им, може да разработва и да прави предложения за подобряването им и др. дейности, които може да бъдат възложени от Общинския съвет.

Предложението на кмета на общината Николай Митков е председател на Съвета да бъде зам.-кметът по социалните въпроси Радослава Ставрева, а членовете му да са 11 и сред тях да са  Христо Даллев – представител на Дирекция „Социално подпомагане” гр. Първомай; управителят на МБАЛ Първомай д-р Румяна Бойлова ; ст. инспектор Желю Парушев - представител на РУ на МВР; Недялка Дойчева – ръководител на ЦОП гр.Първомай; ; Радка Попова – председател на дружеството на пенсионерите в гр. Първомай;  Христо Дженев – председател на Общинска организация на СИБ Първомай; представители на общинска администрация.

Предложението и състава на Съвета по въпросите на социалните услуги ще бъде гласувано от Общинския съвет на 28 октомври по време на редовното заседание на Общинския съвет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини