36 пожара са гасили първомайските пожарникари през месец август

На 44 сигнала са се озовали пожарникарите от Районната служба   Противопожарна безопасност и защита на населението, Първомай през месец август.

От тях 36 са били за пожари без преки материални загуби в границите на община Първомай. В 30 от възникналите пожари са горели сухи треви, а в други 2- отпадъци. Има и един пожар, възникнал и унищожил част от изоставена къща. Гасен е и  камион с бали сено.

14 от подадените сигнали са били за Първомай. Тенденцията от юли в село Градина продължава и през август - възникнали са още 5 пожара. В село Искра също са се отзовали на 5 сигнала.

Огнеборците са участвали в потушаването на огъня, обхванал гората над село Югово и в два пожара в с. Жълти камък.

Областният управител Ангел Стоев изпрати благодарствени писма до институцията и пожарникарите, участвали в потушаването на пожарите в Пловдивска област: „С решителните си действия за пореден път показахте висок професионализъм, смелост и отговорност. Благодарение на отличната организация и бързата ви реакция, стихията бе овладяна и не се стигна до човешки жертви“, подчертава областният управител.

Първомайските пожарникари през август са оказали помощ  на МВР за едно пътно транспортно произшествие и при измиване на пътно платно. Оказали са съдействие и на Центъра за спешна медицинска помощ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини