47 от решенията на ОбС за първото полугодие са изпълнени

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът на община Първомай Николай Митков, направи отчет на изпълнението на решенията, взети от Общинския съвет през първата половина на годината.

През отчетния период ОбС са взети 53 решения. От тях 47 са изпълнени, 5 са в процес на изпълнение, а едно решение е отменено.

В процес на изпълнение е решението за осигуряване на финансов ресурс под формата на безлихвен заем, необходим за одобряване на проект на СНЦ „Местна инициативна група“.

ОбА кандидатства по решение на Общинския съвет с проект пред Фонд „Социална закрила“ за ремонт на помещения в сградата на старата гимназия, предвидени за разкриване на Център за социална рехабилитация и интеграция в гр. Първомай и осигуряване на съфинансиране на проекта.

Продължава търсенето на оператор за стопанисването на язовирните стени, разположени на територията на община Първомай.

Предстои и провеждане на търг за продажба на имот от регулационния план на село Дълбок извор.

Към 30 юни 2021 година в процедура по изпълнение са 20 решения, взети между 2013 и декември 2020 година. Сред тях е и изработването на Общ устройствен план, който е достигнал до разглеждане и приемане от разширен експертен съвет.

Съветниците приеха единодушно отчета на кмета.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини