Бабикян с коментар за Трифонов, случващото се в новата коалиция и тънките сметки

"С "Има такъв народ" просто си разговаряме, налучкваме идеите. Има много сериозно сходство по огромна част от идеите". Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ Арман Бабикян - един от лидерите на Отровното трио и избран за депутат от коалиция "Изправи се! Мутри вън!". Това обаче не са преговори, а разговори, категоричен е Бабикян.

"На първо място, пожелавам на Слави да е здрав. Това не е първият случай, в който шоумен влиза в политиката", допълни той.

В коментар за различните мнения от Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мая Манолова за евентуална подкрепа към правителство, Бабикян заяви, че няма разцепление в "Изправи се! Мутри вън!". "Да не се окаже, че тази коалиция е минимодел на едно бъдещо правителство, което трябва да събере орел, рак и щука?", попита Бабикян. "Ние не сме казармата ГЕРБ, в която един вдига моливче и всички гласуват под строй", допълни той.

"Задача номер 1 е да съставим кабинет без участието на ГЕРБ. Това, което сме казали на площада - това са целите ни", допълни Бабикян. "Не мога да кажа, че съм обнадежден, но очаквам да видя действия. Много отдавна не вярвам на думи", заяви той.

"Като минат изборите и всеки започва да прави собствени сметки. Има хора, които смятат, че не е важно да се управлява умно страната, а да останат чисти и девствени, за да могат да се оглеждат в огледалото и да не ги ругаят собствените им поддръжници", смята Бабикян.

"Не се прави разлика между коалиция и подкрепа за управление. Политическите сили, които довчера бяха извън парламентаь ясно подчертават, че не желаят коалиция с ГЕРБ и ДПС, значи става дума за правителство на малцинството. И тук идва тънката политическа сметка", обясни още Арман Бабикян.

"При втория мандат се търсят гаранциите - гаранционните политици за независимост. Няма друг начин да се изкърти феодалният модел на Борисов", категоричен е Бабикян.

Лично за себе си той заяви, че не става за министър.

"Най-сексапилната новина е кой ще е премиер, но далеч по-важно е кой ще е председател на парламента", смята Бабикян.

"Разбира се, че ще подкрепим правителство, ако нямаме министър, стига да са грамотни и да разбират от работата си, да не са събирани по бензиностанциите", заяви още той.

По думите му, има едни "телешки надежди", че след 2 месеца пак ще направим избори, още повече ще гласуват за нас и чудото ще се случи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ка
    кака Снежка
    5 -5
    18:20, 11 апр 2021
    Добре че останалите арменци не сме като него. Този не е чист арменец!
  • 2
    Те
    Тези ли ще ни управляват ?
    10 -3
    18:47, 11 апр 2021
    Боже ,Божееее ! Каква поразия свърши българското, осакатено племе .
    Ами то,орешарското беше чудо пред това . Само им вижте мутрите и на техния човек от Хасково ...Мале, малеееее ! Пък като се съешат с кючекчиите ,ДПС ,и лилявите ...голям тюрлю гювеч! Хак да ви е ,тъпанари!
  • 3
    Ре
    РЕАЛИСТ
    11 -6
    19:39, 11 апр 2021
    След 6 месеца ще ревете за бат бойко да се върне
    • Да
      Да така ще е!
      9 -6
      20:57, 11 апр 2021
      Има да го търсите Бойко Борисов.След време много неща ще ви станат ясно, ама ще е късно вече.
    • 2 -1
      07:41, 12 апр 2021
      Смешник.
  • 4
    Фе
    фен
    5 -2
    20:55, 11 апр 2021
    Отг,Някои,не ще изкарат,даже шест месеца.Короната,си знае работата.
  • 5
    12
    123
    2 0
    10:01, 12 апр 2021
    Пълна порнография.... да си хващат чукалата и да се махат, не ги ли виждате колко са вятърничави , злобата ще ги изяде....Осъзнай се бе народе !!!
Последни новини