Съветниците одобриха бюджетната прогноза до 2024 година

Между 5 и 5,5 млн. лв. е прогнозата на Общинска администрация за приходи, помощи и дарения в общинската хазна в Първомай в  периода между 2022 и 2024 година. Най-много са очакваните постъпления от глоби, санкции и наказателни лихви – около 2,75 млн. лв. и от такси – 2, 6 млн. лева.

При разработването на прогнозата са взети предвид насоките от изпратените указания от Министерство на финансите, действащата нормативна база и поетите ангажименти на общината. Приоритетите при съставянето на бюджетната прогноза са съобразени с приетия План за интегрирано развитие на Община Първомай за периода 2021- 2027г.

Съгласно указанията на Министерство на финансите, бюджетната прогноза за периода 2022 – 2024 трябва да бъде одобрена от Общински съвет.

Съветниците разгледаха и одобриха представената прогноза на редовното си заседание, проведено вчера – 25 март.

Сесията започна с поздрав от председателя Христо Вълчев по случай Благовещение и Деня на майката.  Освен това, каза още той, в българската традиция Благовец бележи края на зимата, затова нека да си пожелаем пролетта да дойде по-скоро при нас и в пряк и в преносен смисъл.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини