Златаровци ще експериментират изпитване в електронна среда

СУ “Проф. д-р Асен Златаров”, Първомай, ще пилотира шведския софтуер ChromEx за провеждане на изпитвания в сигурна електронна среда. Приложението, с което наличните в “Златаров” устройства Chromebook гарантират полагането на изпити без достъп до непозволени от учителите материали, вече беше тествано експериментално от четири училища в страната с одобрението на Министерството на образованието и науката и с подкрепата на Центъра за творческо обучение.

ChromEx се използва в близо 10 държави, сред които Швеция, Великобритания, Мексико и Чили. Приложението е интегрирано с облачната платформа Google Workspace за образованието (досега G Suite за образованието), което прави работата с него изключително лесна и интуитивна. При провеждането на изпитването устройството Chromebook, от което се полага то, се “заключва” и учениците имат достъп единствено и само до софтуера и предварително позволени от учителите ресурси.

ChromEx е съвместимо и с други устройства, при които обаче не би могло да се постигне всеобхватност при активирането и администрирането на иначе голямото разнообразие от възможни функционалности. С използването на това приложение се елиминира нуждата от размножаване на изпитни материали и се спестява време за тяхното проверяване и оценяване.

ChromEx предлага редица изключително полезни опции: определяне на продължителността на изпитването, онлайн квесторство и много други. Приложението е подходящо както за присъствени, така и за дистанционни учебни часове.

Ръководството на училището е убедено, че ChromeEx ще има ценна добавена стойност за ефективността на цялостната организация на образователния процес и ще бъде от максимална полза както за учениците, така и за учителите.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини