Общинският съвет ще разгледа 9 проекторешения

Редовната сесия на Общински съвет Първомай ще се проведе днес от 16.30 часа в пленарна зала. Сред деветте точки на проекта за дневен ред е внесения за одобрение и обсъждане  Годишен доклад за наблюдение на изпълнението през 2020 година на Общинския план за развитие на Община Първомай 2014-2020 г., актуализиран за периода 2017-2020 г. Вносител е кметът Николай Митков.

Два отчета за разглеждане предлага и ресорният заместник-кмет Ружди Салим:  за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците и за изпълнение на Програма за опазване на околната среда на територията на община Първомай за 2020 г.

Друго проекторешение е поемането на дълг в размер на 1 млн. лева. Преди време кметът Митков поиска и беше разрешено  тегленето на кредит от 2 млн.лв., който да покрие задълженията на общината, но не беше намерена институция, която да предложи изгодни условия. Решението остана неизпълнено. Междувременно МС отпусна 1 млн. лв. безлихвен кредит до края на настоящата година.

Предстои и одобряване на бюджетна прогноза за периода 2022 – 2024 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Първомай.

Четири от решенията са свързани с продажба на общински недвижими имоти в Бяла река, Първомай, Виница и кв. Любеново, предложени от Радослава Ставрева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини