СУ "Златаров" гарантира щастливо детство

Изображение 1 от 2

    СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Първомай, е удостоено с Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“, категория „Успешна промяна“, от Държавната агенция за закрила на детето. Наградата се присъжда за принос в грижата за децата и за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за тяхното пълноценно развитие. Това е и основният прицип, по който комисия, ръководена от Председателя на ДАЗД e избрала лауреатите. В комисията участват още представители на Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

    Според Чавдар Здравчев отличието е заслужено заради успешната промяна, която училището започна да реализира преди 4 години в начален етап чрез въвеждането на целодневна организация на учебния ден със смесен блок на преподаване. Според него тази организация се е утвърдила със своята ефективност и предимства: мотивирани ученици, активно участващи в образователния процес; спокойни родители, имащи повече време за семейни занимания; уверени педагогически специалисти, работещи в екип за индивидуалното личностно развитие на учениците.

    Кандидатурата на СУ „Златаров“ е подготвена от главния учител Гергана Стойчева и педагогическия съветник Павлина Георгиева в края на 2020 г. Към задължителния формуляр те са приложили доказателства, удостоверяващи постиженията на училището – сертификати, снимки, видеоматериали, анализи, препоръки, отзиви и др. документи, доказващи ефективността и устойчивостта на постигнатото въздействие.

    Официалната церемония за връчване на наградата ще се проведе онлайн през следващата седмица.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини