Всъщност всичко зависи от батерията

Издръжливостта на батерията е един от най-важните критерии при избор на смартфон, но независимо от избора, някои настройки могат да удължат живота ѝ. Такива, например, са регулирането на нивото на подсветката на екрана и редовното актуализиране на операционната система. За тях разказват подробно експертите на Motorola.

Промяна на настройките на подсветката на екрана

Чрез правилното регулиране на подсветката на екрана може значително да удължите живота на батерията, но най-добре би било да изберете телефон, който има автоматично регулиране на яркостта на дисплея. Регулирането на яркостта на екрана спрямо светлината наоколо може да окаже голямо влияние върху батерията.

В допълнение, съкращаването на времето, необходимо на екрана да се изключи, когато не използвате телефона, също подобрява живота на батерията и може да предотврати случайно активиране на приложения с докосване.

Поддържайте телефона си „чист” и актуализиран

Редовното актуализиране на устройството е много важно, тъй като позволява да се наслаждавате на най-новите функции, удължен живот на батерията, подобрена производителност и подобрения в сигурността.

Потребителите на смартфони също трябва редовно да проверяват приложенията, които са инсталирали на телефона си, тъй като много хора консумират интернет и телефонни ресурси във фонов режим и могат допълнително да изтощават батерията.

Всеки, който е загрижен за живота на батерията, трябва да изтегля само приложения, които ще използва безопасно. Много приложения консумират интернет, когато не ги използвате, и следователно ресурса на батерията.

Смартфони, които се предлагат с проверени и признати операционни системи и не ползват двойни приложения, също улесняват оптимизирането на батерията, като инсталират приложения, които са важни за вас, а не за производителя на телефона.

Регулирайте настройките

Повечето устройства имат специални настройки за функционалност, които можете да активирате и удължите живота на батерията.

Включете настройката за пестене на батерията: Когато капацитетът на батерията спадне до 15% -5%, телефонът автоматично намалява използването на батерията при изпращане на данни и синхронизиране на приложения. Това включва ограничаване на вибрациите на допир, обаждания и аларми, както и намаляване на ресурсите, използвани за графика и обработка.

Намалете броя на приспособленията: Приспособленията са винаги на разположение и се актуализират, така че изключването им може да намали ежедневното ви използване на батерията.

Изключете GPS, Wi-Fi и Bluetooth, когато не ги използвате: Изключете тези опции, когато не ги използвате, за да спестите живота на батерията, която консумира наличност на мрежата и сила на сигнала, които те използват постоянно във фонов режим.

Обмислете и за закупуване на устройство с по-голям капацитет на батерията

Ако сте изпробвали всички тези съвети и те не са дали желаните резултати, може би е време да закупите устройство с по-голям капацитет на батерията. Важно е да се отбележи, че технологията непрекъснато напредва и това е много вярно за батериите и технологиите за зареждане.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини