13 °C

Производството на iPhone 12 mini ще бъде спряно през Q2 поради лоши продажби

Миналия октомври Apple пусна серията мобилни телефони iPhone 12, която включва iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 mini разполага с 5.4-инчов OLED дисплей и е най-евтиният нов смартфон на компанията. Ниската цена обаче не помогна и iPhone 12 mini в момента е най-слабо продаваният модел, който представлява едва около 6% от продажбите.

Известната инвестиционна компания JPMorgan Chase наскоро публикува най-новата си прогноза, в която анализаторът Уилям Йънг намали прогнозите си за производство на iPhone 12 и iPhone 12 мини съответно с 9 и 11 милиона. В същото време той също потвърди, че търсенето на iPhone 12 mini на пазара е слабо и продажбите в световен мащаб са твърде ниски. Анализаторите, позовавайки се на източниците си от веригата за доставки, добавиха, че Apple ще прекрати производството на този телефон през второто тримесечие на 2021 г.

По този начин iPhone 12 mini може да се превърне в най-краткотрайния водещ модел в историята на iPhone. В същото време се очаква, че в новата линия смартфони отново ще се появи малък модел, който Apple може да оптимизира и направи по-привлекателен (при iPhone 12 mini животът на батерията е много лош).

Анализаторът също така повиши прогнозата за продажбите на iPhone 12 Pro Max с 11 милиона бройки.

Според Counterpoint Research доставките на смартфони iPhone са се увеличили с 22% през предходното тримесечие. Нарастването се дължи на пускането на линията iPhone 12, която поддържа мрежи от пето поколение. Също така продажбите на предишни модели не спаднаха и търсенето им е стабилно след намалението на цената им.

Компанията е доставила 90 милиона смартфона и има над 23% пазарен дял. Анализаторите отбелязват, че Apple засили позициите си в премиум сегмента на смартфоните в Китай. Според главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук два от трите най-продавани премиум смартфона в Китай са от Apple.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
24 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
24 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
24 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
24 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
24 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
24 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
24 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
24 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
24 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
24 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
24 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
24 фев 2021
Последни новини