Натали Делон почина на 79-годишна възраст

Изображение 1 от 2

    Актрисата Натали Делон, известната с ролята си във филма "Самураят" на режисьора Жан-Пиер Мелвил, в който си партнира с тогавашния си съпруг Ален Делон, почина в Париж на 79-годишна възраст, съобщиха Франс прес и ТАСС, позовавайки се на сина й Антони Делон.

    "Майка ми почина тази сутрин в 11 часа в Париж, заобиколена от близките си. Причината за смъртта й е скоротечен рак", съобщи Антони Делон, синът на Натали и Ален Делон.

    В Инстаграм Антони е публикувал кратко послание на черен фон, което гласи: "Почивай в мир, мамо".

    Широката публика ще запомни Натали Делон като Джейн, партньорката на Ален Делон във филма "Самураят" (1967), вдъхновен от романа "Ронин" на Джоан Маклауд.

    Натали Делон се е снимала в 30 филма, изпълнявайки второстепенни роли. Сред продукциите с нейно участие са "Армията на сенките" (1969), също режисирана от Мелвил, "Доктор Справедливост" (1975) на Кристиан-Жак, "Вярна жена" (1976) на Роже Вадим.
    Сред изявите на Натали Делон зад камера е филмът "Омайни лъжи" (1988) с Джоана Пакула и Трийт Уилямс.

    Натали Делон, родена Франсин Кановас на 1 януари 1941 г. в Мароко, издава мемоарите си през 2006 г.

    Бъдещата съпруга на Ален Делон пристига в Париж през 1962 г., след като е напуснала първия си мъж. Случайността среща 21-годишната жена със зелени очи с Делон и годеницата му Роми Шнайдер в столичен нощен клуб. Двамата се отдават на пламналата помежду им страст, преди Ален Делон да напусне Роми, за да се ожени за Натали през август 1964 г. в пълно уединение. След медения месец младоженците се установяват в Лос Анджелис, където се ражда синът им Антони. Отношенията на Натали и Ален Делон са бурни, а по времето, когато излиза "Самураят", атмосферата помежду им е изключително напрегната. Двойката се развежда през февруари 1969 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини