Ален Делон подкрепи жалба, подадена от децата му, срещу жената, с която живее

Децата на френския актьор Ален Делон подадоха жалба в съда срещу спътницата на баща им Хироми по обвинения в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция, съобщи АФП, като цитира адвоката им Кристоф Айела.

Юристът каза, че 87-годишният Ален Делон се е присъединил към иска срещу 66-годишната си спътница в писмено изявление. Жалбата е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре, от трите деца на френската кинозвезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон. 

След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. тази жена се премести в дома му и стана все по-агресивна, с унизително и оскърбително отношение към него и децата му, се казва в изявление на адвоката на децата на Делон.

Тя "постоянно изолира Ален Делон от близките му приятели и семейството му, като използва заплахи. Системно контролира телефонните му разговори и личните съобщения. Отговаря вместо него...  и се опитва да получава пощенските му пратки. Пречи на децата му да го посещават редовно, както винаги са го правили. Тя е авторитарна и заплашителна, като дори стига дотам, че малтретира по недопустим начин кучето на Делон", казва още адвокатът Кристоф Айела.

Според френското наказателно право за подобни действия може да бъде наложена присъда до три години затвор, както и глоба до 45 000 евро.

През 2017 г. Ален Делон обяви края на кариерата в киното. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се снима в повече от 90 филма сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро".
    
На филмовия фестивал в Кан през май 2019 г. Делон е удостоен с почетна "Златна палма" за цялостната си кариера в киното.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини