Лекар ще направи оценка на здравословното състояние на Ален Делон

 Лекар ще прецени здравословното състояние на Ален Делон, след като адвокатите на 88-годишния френски актьор и синът му Антони поискаха той да бъде поставен под съдебна защита, предаде АФП, като цитира френските власти.

„Прокуратурата в Монтаржи е поискала квалифициран лекар да направи оценка на състоянието на Ален Делон“, се казва в изявление на прокуратурата в градчето в Централна Франция, близо до мястото, където живее актьорът, известен с ролите си в „Басейнът“ и „Гепардът“.

„Прокурорът потвърждава, че на 10 януари 2024 г. е получил два отделни имейла от адвокатите на Антони и Ален Делон, в които се посочва, че актьорът спешно трябва да бъде поставен под съдебна защита по здравословни причини“, се казва в изявлението. В него се добавя, че процедурата няма да бъде обект на „по-нататъшна комуникация“.

По-рано Лоранс Бедоса, представила се за адвокат на Ален Делон, заяви в съобщение за медиите, че е „поискала по електронна поща от прокурора на Монтаржи да започне процедура за поставяне на Делон под съдебна защита“.

„Това е много удовлетворяващо за нас и за нашия клиент. Надяваме се, че експертната оценка ще бъде извършена от специалист, за да можем най-накрая да бъдат възобновени грижите, от които се нуждае Ален Делон“, заяви пред АФП Кристоф Айела, адвокат на Ален Делон.

Той обяви пред „Фигаро“, че вече не защитава интересите на дъщерята на актьора - Анушка, „за да се успокоят дискусиите“.

За скандалите във фамилията Делон се разбра за първи път в началото на януари от интервю за „Пари мач“ на 59-годишния син на френската филмова икона - Антони Делон. Седмица по-късно в същото списание излезе и разговор с най-малкия син, 29-годишният Ален-Фабиан. Двамата смятат, че баща им е бил манипулиран от сестра им, 33-годишната Анушка, за която се твърди, че е крила от тях здравословното състояние на родителя им.
   
Тя иска да го премести от Франция в Швейцария, за да избегне плащането на твърде голям данък върху наследството, твърди Антони.

От своя страна Анушка обвинява братята си, че са застрашили живота на актьора и обяснява, че иска да отведе баща им в Швейцария, за да може да продължи да се лекува там.  Дъщерята е на мнение, че медицинските грижи за Ален Делон във Франция са крайно недостатъчни, както и че на швейцарските лекари трябва да се позволи да го прегледат отново и да възобновят лечението му, в противен случай има риск за живота му.

В юридически план на 22 декември Ален-Фабиан подаде жалба срещу Анушка за „злоупотреба със слабост“ в ущърб на баща им, припомня АФП.

От своя страна Антони обяви пред „Пари мач“, че е подал жалба срещу нея, като я обвинява, че не го е информирала за неуспеха на баща им да премине „пет когнитивни теста“ между 2019 и 2022 г.

Оттеглил се от светлините на прожекторите, Ален Делон има само няколко публични изяви в последните годините. Той присъства на погребението на Жан-Пол Белмондо през септември 2021 г.  

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини