Харвардския професор Ави Льоб твърди, че Умуамуа е на извънземна цивилизация

Извънземен обект прелетя  близо до Земята през 2017 г., пише астрономът от Харвардския университет Ави Льоб в книга, която ще бъде публикувана този месец.

Това е първият знак за интелигентен живот извън Земята, според Льоб, се казва в резюме на книгата на Houghton Mifflin Harcourt "Извънземното: Първият знак за интелигентен живот извън Земята."

Обектът не е естествено явление, а малко космически боклук, изхвърлен от друга галактика, според проф. Льоб, който има  докторска степен по физика.

"Има само едно възможно обяснение: обектът беше част от модерна технология, създадена от далечна извънземна цивилизация“.

В рецензия Publishers Weekly нарича книгата "спорен манифест".

Но Льоб не е единственият развълнуван от обекта, наречен от NASA "1I / 2017 U1 'Oumuamua".

"Първият потвърден обект от друга звезда, посетил нашата Слънчева система, този междузвезден пътешественик изглежда е каменист, с форма на пура обект с малко червеникав оттенък“, казва НАСА в описанието си на обекта.

"В продължение на десетилетия теоретизирахме, че има такива междузвездни обекти, а сега за първи път имаме преки доказателства, че те съществуват“, казва Томас Зурбухен, асоцииран администратор на Дирекцията на научната мисия на НАСА във Вашингтон, когато първоначално бе открит Умуамуа. "Това историческо откритие отваря нов прозорец за изучаване на формирането на слънчеви системи извън нашата собствена."

Ан Войчики, главен изпълнителен директор и съосновател на 23andMe, пише, че новата книга на Льоб "убеждава, че научното любопитство е от ключово значение за бъдещия ни успех".

"Вълнуващ и красноречив случай, че може да сме видели знак за интелигентен живот близо до Земята и че трябва да търсим по-нататък", пише тя.

Професорът от Харвард Ерик Маскин, нобелов лауреат по икономика, допълва: "Вярна ли е хипотезата? Кой знае. Но нека се опитаме да разберем!"

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини