Заповед на кмета преустановява дейността на пенсионерските клубове

Да бъде преустановена работата на танцови клубове, пенсионерски кубове и други до 20 ноември 2020 г. реши първомайският Кризисен щаб.

Днешното заседание на Общинският кризисен щаб се проведе в резултат на напрегнатата епидемична обстановка и след вчерашната онлайн среща на областния управител с общинските кметове, на която Дани Каназирева поиска по-решителната им намеса за прилагането на мерките за ограничаване на коронакризата.

След заседанието кметът на общината Николай Митков излезе  със заповед, с която се преустановява провеждането на всякакви образователни, културни и развлекателни мероприятия,  танцови, спортни и други тренировъчни мероприятия на закрито както и  груповите занимания в читалищата, групови самодейни изяви и репетиции. Преустановяват се присъствените занимания в Център за обществена подкрепа, груповите екскурзии, организирани от юридически и физически лица, както и  всички допълнително избираеми  занимания в Детските градини на територията на община Първомай.

В заповедта са изброени и допустимите дейности: провеждането на индивидуални тренировки на закрито и  провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито, без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Заповедта е с действие до 20 ноември, но с уговорката, че срокът може да бъде удълженв зависимост от развитието на епидемичната обстановка. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини