Дръвчета, осигурени от Гората.бг, бяха засадени в Първомай

Изображение 1 от 3

    Анна Велич, брат ѝ Ангел Димчев и братовчед им Павел засадиха над 20 дръвчета в Първомай. Фиданките са осигурени от програмата Гората.бг. Сред тях има бор, липа, явор и акация.

    Нашата цел е да дадем добър пример на хората в родния ни град, сподели Ангел.  

    Искаме и да покажем на по-младите как трябва да се грижим и сами да си създаваме по-приятна среда, допълни Ани. Затова част от дръвчетата бяха засадени в тяхното училище – СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. А пръв помощник на инициаторите беше  3-годишният Никола – син на Ани.

    Останалите дръвчета бяха засадени в парка. Местата определиха ресорните служители в общинска администрация. Първата задача сега ще бъде опазването им.

     В същото време,до дни в ОбА се очакват още 300 дръвчета от Гората.бг, които ще бъдат разпределени не само в града, но и в селата от общината.

    Гората.бг е инициатива от и за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България. Да прави средата, в която живеем, по-красива и по-зелена, както да вдъхновява и трансформира към по-добро хората, особено децата и младите. Да прави всяко друго добро и смислено дело, което може да бъде направено, чисто, безкористно и за доброто на хората и природата. Създателят ѝ Никола Рахнев беше обявен за Будител на годината за 2019 г. в класацията на БНТ и БНР.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини