Ревнивец от Виница е с ограничетелна заповед заради насилие

Мъж от Виница е изведен от семейството му след издаване на ограничителна заповед от Районен съд – Първомай. Това се е наложило след като на 30 юли той е пребил жена си пред погледа на собствените им деца.

Адвокатът на потърпевшата Атанас Атанасов разказа, че най-вероятно престъплението е извършено от ревност. Прибирайки се в дома си съпругът е бил разярен от това, че жена му говори по телефона. Заподозрял е разговор с друг мъж. След това нанесъл удар по главата ѝ с твърд и остър предмет. Всичко това се е разиграло пред очите на трите им деца. Те били принудени и да измият шурналата от главата на майка им кръв.

Пострадалата е закарана в МБАЛ- Първомай, където състоянието ѝ е определено като тежко и е откарана в пловдивската „Св. Георги“. Състоянието на жената е усложнено заради хронични хипертония и анемия. Направени са ѝ 6 шева на главата, има загуба на памет и е със силно главоболие.  Съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „лека телесна повреда“.

Адв. Атанас Атанасов е специализиран в дела срещу домашно насилие. Той е поел защитата на жената. По думите му това не е първи случай на насилие на съпруга над съпругата.

Вече е входирано дело срещу насилника и то е насрочено за края на август.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини