Община Първомай започва предлагането на кадастрални услуги

Община Първомай започва предоставянето на нови услуги - издаване на скица на поземлен имот;.издаване на скица на сграда;.издаване на схема на самостоятелен обект; издаване на удостоверение за наличие или липса на данни в кадастралната карта и кадастралния регистър (КККР).


За осъществяването на новите услуги са проведени разговори с ръководството на АГКК с кмета на общината Николай Митков и Председателя на ОбС Христо Вълчев. Одобряването на услугите и промените в Наредбата за местните данъци и такси са факт след гласуването им на редовната сесия на ОбС

В Държавен вестник са обнародвани Заповеди на изпълнителния директор на АГКК, с които са одобрени кадастралните карти и кадастралните регистри (КККР) за неурбанизираната територия в землищата на с. Брягово, с. Буково, с. Бяла река, с. Виница, с. Воден, с. Добри дол, с. Драгойново, с. Дълбок извор, с. Езерово, с. Искра, с. Крушево, с. Поройна, с. Православен, с. Татарево и гр. Първомай. За с. Караджалово и с. Градина към днешна дата все още няма издадени заповеди за одобрение на КККР.

Цените на новите услуги ще са между 5 и 20 лв., а сроковете за изпълнението им ще бъде между 3 и 7 дни в зависимост от вида поръчка. За описанието на новата услуга в Глава втора на наредбата „Местни такси” се създава нов раздел VIII А “Такси на услуги, предоставяни от Общината по чл.6, б.”к” и чл.9в от ЗМДТ, по подпомагане на Агенция по геодезия, картография и кадастър (АГКК) при административното обслужване с кадастрална информация”.

.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини