Когато ужасно симпатичен лакомник унищожава зеленчуците ти (видео)

Джеф Пърмар бил разочарован да види гигантските домати в градината си нахапани точно когато започвали да узряват. В края на пролетта на 2019 г.  реколтата зеленчуци на запаления градинар от Делауеър, САЩ, претърпяла сериозни щети.

"Бях наистина разстроен, защото не знаех какво идва да яде в градината. Мислех, че е елен или може да е заек."

Джеф поставил камера с откриване на движение, за да хване крадеца на зеленчуци в действие. Когато прегледал кадрите, той видял мармот, "който просто гледа в камерата".

"Той любезно казваше: Да, ям ти зеленчуците, какво ще направиш по въпроса? Просто беше толкова готин", разказва градинарят.

Отначало приятелите и съседите на Джеф смятали, че той трябва да унищожи вредителя или поне да го сложи в клетка и да го откара някъде по-далеч.

Но животинчето вече било грабнало сърцето на Джеф. Той го кръстил Чънк и продължил да го снима докато гладникът посещавал зеленчуковата градина.

"Просто той беше толкова забавен", казва Джеф. "Получавах толкова удоволствие от това, че просто продължих."

Започнал да споделя заснетите клипове в YouTube канала Chunk the Groundhog, който девет месеца по-късно има повече от 50 000 абонати.

Джеф казва, че Чънк е променил гледната му точка към животните, които ядат градината му. Вместо вредители, за него те вече са просто животни, които се опитват да оцелеят. Той казва, че мармотите са живели тук много преди да дойдат хората.

"Научих, че това е и неговата земя. Просто съм направил градина върху нея."

Имало обаче един проблем: Как Джеф да успее да отгледа реколта, ако остави Чънк и нарастващото му семейство?

Джеф се опитва безуспешно да защити зеленчуците си

"Каквото и да направех, за да се опитам да защитя градината, той винаги измисляше начин", казва Джеф.

"Построих по-висока ограда. Сложих дъски около оградата, опитвайки се да защитя моите неща и той просто мина. Нямаше какво да направя. Той винаги беше крачка пред мен."

И не бил само Чънк. Няколко месеца след стартирането на канала YouTube, Чънк си довел приятелка. Горкият Джеф само дето не паднал, когато преглеждал видеото и видял не един, а два лакомо дъвчещи мармота. Те били задружни, ненаситни, целували се, разправяли се пред камерата и ядели, и ядели. Дал на новодошлата името Нибълс. Оттогава двойката си е народила три малки - Чип, Чибълс и Нъгет.

Достатъчно за всички

Джиф решил да предприеме различен подход през тази година, като засади две отделни градини.

Мислел си, че ако даде на Чънк и семейството му собствена градина, те може да не крадат от неговата.

"Те могат да идват и да си отиват, когато пожелаят", казва Джеф.

Сега той ги храни, когато нямат достатъчно в тяхната "градина", допълвайки менюто им със зеленчуци от своята.

Джеф казва, че методът му с двойна градина работи засега.

"Засега е добре, но не съм твърде уверен. Мисля, че в един момент ще превземат и другата", казва той, но сякаш не е ядосан. Всъщност е направил за Чънк и семейството му чудесен кът за хранене с фонтан и маса с пейчици, а камерите вече са няколко. Джеф казва, че като ги гледа животът му е по-светъл.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини