Едрите сиренари проверка не ги лови. Преглед на печата

Във фокуса на съботните печатни издания днес е проучване за бялото сирене у нас, проведено от асоциация „Активни потребители“.

„Водата замени палмата в сиренето“, четем на страниците на вестник „24 часа“. Изданието уточнява, че „при 16 от общо 30 проверени сирена водното съдържание е над 70 процента, а при 10 от пробите - между 62 и 70 на сто“.

„Едрите сиренари проверка не ги лови“, извежда на чело „Труд“, според който се „изследват само продуктите на дребните производители“.

Само 4 от проверените марки сирене „са с водно съдържание в рамките на допустимото“, допълва „Телеграф“, който в заглавие уточнява, че от „Активни потребители“ предлагат „Сиренето с водно съдържание над 62 процента да се класифицира като имитиращ млечен продукт“.

А на първа страница на „Монитор“ откриваме, че „С промени в Закона за филмовата индустрия - Привличаме Холивуд у нас със стимули за 15 млн. лева годишно“. „Толкова е необходимият стартов бюджет на годишна база, с който у нас за първи път започва функционирането на механизъм за стимулиране на инвестициите в родната киноиндустрия“, пояснява вестникът.

Сред водещите теми за пресата в събота е и туризмът. 

„Туристи плащат такса „гривна“ за плажовете на Баневи“, пише „Монитор“, както и уточнява, че „На „Русалка“ събират пари за шезлонги на неохраняемите плажове“.

„Искали от туристите по 6 лева за достъп до ивиците“, уточнява „Телеграф“ по повод разкритото от Прокуратурата „поредно нарушение в курорта на Баневи“. Изданието публикува и данни от своя проверка по морето, според която „напливът към държавната резиденция в Евксиноград е изключително голям“ под заглавие „Бум на мераклии да спят в леглото на Тато“.

А вестник „24 часа“ поставя акцент върху проучване на Националния статистически институт, според което „На почивка у нас ходят предимно младите, но харчат три пъти по-малко от миналото лято“. „Статистиката не е хванала нито един българин над 65 години да е ходил в чужбина между април и юни“, допълва изданието.

По темата откриваме и статия в „Телеграф“ под заглавие „Половин милион българи са пътували в извънредното положение“.

„Пандемията доведе до бум на вътрешния туризъм“, обобщава в интервю за „Монитор“ професор Николай Овчаров. По думите на историка-археолог „хиляди посещават Перперикон, екскурзоводите не могат да смогнат“.

За „нов кошмар за българските почиващи“ пише вестник „Труд“ под заглавие „С маски и на плаж в Халкидики“ по повод въведените ограничителни мерки от съседна Гърция. „В ресторантите се забранява сядането на една маса на повече от 4 души“, а „всякакви събирания над 9 души, дори и на открито, са забранени“, информира още изданието.

На първа страница на „24 часа“ е публикуван просторен материал за „компанията на 34-годишния Влад Танев за търговия с акции в САЩ“. Под заглавие „Най-богатият българин принуди гиганти да свалят таксите си до 0 долара“ четем още, че „приложението е един от малкото бизнеси, които растат главоломно в кризата, предизвикана от Covid-19“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ед
    Едър Партизан
    4 -2
    08:49, 22 авг 2020
    Ама мандрата на едрите мутри и бейове може да гори :))
    ...
  • 2
    Ов
    Овчаров
    7 0
    10:39, 22 авг 2020
    Ама че нахален народ. Иска да живее в демокрация, а да яде соц сирене. Не става. Или едното или другото.
  • 3
    Си
    Сиренов
    0 0
    11:21, 22 авг 2020
    Яжте ми ... .
Последни новини