28 °C

Малките градчета бият курортите по брой туристи. Преглед на печата

"Въпреки коронакризата, събираме повече пари от винетки за леките коли", казва, в интервю за "24 часа", проф. Олег Асенов от Управителния съвет на пътната агенция. Приходите леко надминават миналогодишните до този момент, отчита проф. Асенов.  Голям е прирастът в купуване на уикенд винетки - почти 150 на сто. Той се оплаква, че в системата липсват IT кадри заради ниските заплати.

"Учебната година твърдо започва присъствено, но много въпроси за сложната ситуация остават отворени", пише "Сега". Според източници на вестника образователното министерство обмисля да създаде банка с резервни учители на областно и национално равнище, дори и студенти, които да помагат на системата в случай на нужда от заместване на заболели от Covid-19 преподаватели. Изданието разказва за музейни сбирки у нас, събрали изминалите два века българско образование.

В музея в Боженци посетителите могат да изпишат името си с гъше перо,  Плевен е първото девическо училище у нас, а в Габрово са изложени табелки с насърчителни надписи, окачвани на отличили се ученици.

"Монитор" предлага мнението на Цвета Брестничка от асоциация "Родители" за това как да се проведе учебната година в условията на коронакриза. Асоциацията е с позиция родителите да изберат вариант на обучение, като преценят всички плюсове и минуси. Организацията по места може да е различна, казва Брестничка. Тя дори допуска възможността, ако се избере дистанционна форма на обучение, тя да е и с учители от други училища.

Бойко Борисов се скри от Народното събрание  и протеста  е водещото заглавие на "Дума". Управляващите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" бойкотираха парламента и провалиха кворума, коментира левият вестник по повод поисканото от БСП извънредно заседание на депутатите.

Подобно е заглавието и на първа страница на "Земя" - "ГЕРБ се скри от парламента". Цитирана е Корнелия Нинова, която заявява "Това е страх от протеста...".

"Протестът се разцепи", пише "Стандарт". Прокопиев се похвалил, че взема властта до седмици, пише вестникът и добавя "Изцепките на провалени политици, "Отровното трио" и Мая Манолова отвратиха младите".

Цитиран е протестиращият Кирил Радев, провел задочен разговор, чрез "Фейсбук" с Христо Иванов с въпрос "Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо...“.

В интервю за "Труд", преподавателят от УНСС доц. д-р Георги Ченков коментира "На "Орлов мост" тече вежлив дебат за свободните места върху дръжката на лъжицата". Вестникът днес представя рекламно Варна и инвестиционната и културната програма на града.

Малките градчета бият курортите по брой туристи - това е темата на "Телеграф". Хотелите са празни, а къщите вече нямат свободни места  за курортисти.  По северното Черноморие обаче кризата се задълбочава дори и в най-отпускарския месец август, подчертава изданието. И там най-търсени са скромни къмпинги, квартири и семейни хотелчета.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини