12 °C

Четири момичета от село Искра подеха инициатива за спасяване на читалището

Четири момичета от село Искра подеха инициатива за спасяване сградата на местното читалище. Росица Калоферова, Наталия Димова, Екатерина Грудева и Борислава Касавълчева записаха клип в коридорите на читалище "Иван Вазов". С изпълнения на прекрасните български песни " Бре, Иване", "Моме, моме", " Пустоно лудо и младо" и " Лечко стапяй" те привлякоха вниманието на мнозина в социалните мрежи. След това обясниха, че имат желание да съберат средства за ремонт на читалището. Инициативата е подета и от местния кмет Тодор Налбантов. Общинският съветник Величка Чурчулиева, която е директор на училището и познава талантливите момичета, е обещала да съдейства с изготвянето на план-сметка за нужните разходи. Кутии за доброволни дарения са поставени и в няколко магазина.

„Читалището е единственото място, в което можем да се изявяваме, споделя Росица Калоферова, затова искаме да бъде ремонтирано. Голямата ни цел е да можем да ползваме кинозалата, но преди всичко трябва да се направи ремонт на покрива.

Четирите момичета са талантливи певици. Катя ще продължи да изучава фолклорно пеене в специализирана паралелка в Пловдив. Наталия и Росица също ще учат в областния град. Но момичетата са уверени, че ще се връщат в читалището в Искра.

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини