Борисов иска ролята на Доган. Преглед на печата

"Кабинетът остaва до изборите" е водещото заглавие на днешния брой на вестник "Труд" и цитира думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че "Няма вариант за друг премиер освен Борисов“.

Източник на всекидневника е уточнил, че изразеното от Симеонов мнение е лично. В друга своя публикация "Труд" цитира и думите на президента Румен Радев, че: "Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал към вожда на партията - държава" - край на цитата.

"Борисов иска ролята на Доган" пък е водещото заглавие по  същата тема на вестник "Стандарт". "Бойко Борисов иска да влезе в ролята на Ахмед Доган - да се позиционира в ГЕРБ като почетен председател, а напред да изтласка млади хора“.

В коментар по темата "Стандарт" допълва: "Три лагера в ГЕРБ очерта странната извънредна конференция на управляващата партия в "София Тех Парк".

Несигурната реч на лидера и последвалите коментари ясно откроиха групите на Томислав Дончев, Георги Харизанов и Георги Марков. Но преди всичко, конференцията бе заявката на Бойко Борисов, че започва да прави чисто нова партия ГЕРБ, която играе само по неговата свирка - както винаги е искал", пише вестник "Стандарт".

"Фарсът с оставката трая само един ден. ГЕРБ се скриха зад "патриотите", правителството няма да се оттегля", гласи водещото заглавие на вестник "Дума". Всекидневникът извежда още едно заглавие на трета страница: "Президентът дава алтернатива на илюзорния свят на Борисов" и цитира думите на Румен Радев, че "Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция". Изказването на президента Румен Радев е основното заглавие и за вестник "Земя".

В рубриката си "Наблюдател", вестник "Сега" е публикувал обширен анализ по темата под надслов "Финалният трик - Борисов хем изчезва, хем остава в играта".

"Телеграф" акцентира във водещата си статия на това, че - цитирам - "Борисов остава премиер до края на мандата", а подзаглавието гласи: "Повишаването на жизнения стандарт и борбата с битовата престъпност - топ-приоритети". По отношение на изказването на президента, което също е основно за всички всекидневници, "Телеграф" пише: "Избраникът на Решетников - Радев със стратегия по опорките на задкулисието", а "Монитор" допълва: "София на бунт срещу метежниците, внесоха жалба в прокуратурата“.

Извън основната тема, "Труд" публикува интервю с едно от разпознаваемите лица от "Системата ни убива", спира се на темата за "Хайки на КАТ по курортите", а в рубриката си "Пари и Пазари" извежда заглавие: "Банките събраха от такси 580 милиона лева, увеличените спестявания вдигат разходите на трезорите".

Това е и водещото заглавие за "24 часа": "Хората скриха спестяванията си, рекордни спестявания", като уточнява, че причината за това е пандемията от коронавирус.

"Стандарт" извежда и друга тема: "Стимули за бизнеса, за да инвестира парите на депозит".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини