3 °C

Юлската сесия на ОбС премина без сътресения

Редовната сесия на Общинският съвет- Първомай премина без сътресения. Към обявените 8 точки от дневния ред бяха добавени две. Едната за промяна в списъка на средищните и защитените училища на територията на общината, заради отпадането на училището в село Езерово като средищно училище. Другата точка беше внесена от председателя на здравната комисия д-р Кръстев за подпомагане на нуждаещи се граждани.

Сесията започна с отчета на Председателя на ОбС за работата през последните 6 месеца. Христо Вълчев се възползва от възможността, за да е обърне към колегите си и да им благодари.

Той отбеляза, че ОбС работи добре, независимо от пандемията и кризисната ситуация и няма провалени сесии и заседания на комисиите. Въпреки съкратеното ръководство и технически персонал, ОбС се справя добре и няма върнати решения от Областния управител. Всички предложения, които бяха внесени през този период , каза още Вълчев, събират необходимото мнозинство и макар понякога с леки изменения всички те са приемани – което дава право на ОбС да изисква тяхното реализиране. Най-съществената част от изказването му беше обръщението към част от колегите: „Има някои общински съветници, които вместо да се занимават с същинската работа на ОбС са насочили усилията си в деструктивна посока, може би водени от лични интереси, и изглежда искат да върнат времето назад. Обаче, колеги, историята показва, че времето върви напред и ние хората избираме дали да бъдем в крак с времето или да останем зад борда. Аз се надявам, че тези колеги ще получат съответните уроци от живота, защото животът е на-добрият учител и искрено се надявам че оттук нататък позитивната енергия на този ОбС ще расте.

Единствената точка, по която част от съветниците гласуваха с „въздържал се“ беше тази за измененията в Наредбата за местни данъци и такси. Опозиционните групи не ги подкрепиха, въпреки че промените бяха само в изразите, използвани в текста. Не стана ясно дали този начин на гласуване е заради несъгласие със самата наредба или с предложените промени.

Останалите проекторешения бяха приети единодушно. Материалите от сесията са на сайта на общината.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  78
  78
  7 -10
  12:26, 17 юли 2020
  Може би е добре да разкаже сегашният председател как направи този "сговор" преди изборите...И как осигуриха на "скелети" от миналото да управляват задкулисно, защото всички вече са наясно, че фигурантите не са това, за което уж са избрани. Та, това с позитивизма - няма да го бъде. И то не от общинските съветници, а от гражданството. Много Ви се ще да си разигравате коня както Ви се ще, но...
  • 88
   88
   7 -2
   21:27, 17 юли 2020
   Не разваляй рахатя на кмета
 • 2
  34
  3435
  8 -5
  22:12, 17 юли 2020
  Да обясним на Г-н Председателя,че е там благодарение на Илийката Ганчев, така,че е въпрос на време да си отиде от там, а че работата ви върви няма спор, с тия назначения в Общината да се смееш ли , да ревеш ли?
  • Ня
   Някой
   9 -4
   22:35, 17 юли 2020
   Ами ти, Дечко, благодарение на кой си там? Без ракетата носител Папазов ще имаш от 4 до 10 гласа максимум.
 • 3
  То
  Точка!
  10 -7
  00:23, 18 юли 2020
  Ревете, ревете Дечковци , Папазчета ,Маргаритки и Митко Хубенови, колкото повече ревете, толкова по- надобре върви Първомай! Точка!
  • 55
   555
   8 0
   07:10, 18 юли 2020
   Когато сте объркали посоките - така ще е - копаете дъното, но за вас това е нагоре. Точка и запетайка, защото продължението предстои. Кипи гняв и хората не понасят просташката ви наглост и огромната ви алчност. За вехтите сиви кардинали по над 70 години - да не говорим. Кмет няма - има послушко на конци.
  • Ши
   ********* Миши
   2 -2
   14:22, 18 юли 2020
   Че то и Папаза си беше кукла на конци. Проста замениха една марионетка с друга, още по послушна и страхлива. Сега ДПС-то си правят каквото искат в града, както и в цялата територия.
  • То
   Точка до точка
   3 0
   22:15, 20 юли 2020
   Не се нерви бе другарю Митков.Не влизай в разни филми.Ще си разбиеш здравето.Недей така.

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини