Юлската сесия на ОбС премина без сътресения

Редовната сесия на Общинският съвет- Първомай премина без сътресения. Към обявените 8 точки от дневния ред бяха добавени две. Едната за промяна в списъка на средищните и защитените училища на територията на общината, заради отпадането на училището в село Езерово като средищно училище. Другата точка беше внесена от председателя на здравната комисия д-р Кръстев за подпомагане на нуждаещи се граждани.

Сесията започна с отчета на Председателя на ОбС за работата през последните 6 месеца. Христо Вълчев се възползва от възможността, за да е обърне към колегите си и да им благодари.

Той отбеляза, че ОбС работи добре, независимо от пандемията и кризисната ситуация и няма провалени сесии и заседания на комисиите. Въпреки съкратеното ръководство и технически персонал, ОбС се справя добре и няма върнати решения от Областния управител. Всички предложения, които бяха внесени през този период , каза още Вълчев, събират необходимото мнозинство и макар понякога с леки изменения всички те са приемани – което дава право на ОбС да изисква тяхното реализиране. Най-съществената част от изказването му беше обръщението към част от колегите: „Има някои общински съветници, които вместо да се занимават с същинската работа на ОбС са насочили усилията си в деструктивна посока, може би водени от лични интереси, и изглежда искат да върнат времето назад. Обаче, колеги, историята показва, че времето върви напред и ние хората избираме дали да бъдем в крак с времето или да останем зад борда. Аз се надявам, че тези колеги ще получат съответните уроци от живота, защото животът е на-добрият учител и искрено се надявам че оттук нататък позитивната енергия на този ОбС ще расте.

Единствената точка, по която част от съветниците гласуваха с „въздържал се“ беше тази за измененията в Наредбата за местни данъци и такси. Опозиционните групи не ги подкрепиха, въпреки че промените бяха само в изразите, използвани в текста. Не стана ясно дали този начин на гласуване е заради несъгласие със самата наредба или с предложените промени.

Останалите проекторешения бяха приети единодушно. Материалите от сесията са на сайта на общината.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    78
    78
    7 -10
    12:26, 17 юли 2020
    Може би е добре да разкаже сегашният председател как направи този "сговор" преди изборите...И как осигуриха на "скелети" от миналото да управляват задкулисно, защото всички вече са наясно, че фигурантите не са това, за което уж са избрани. Та, това с позитивизма - няма да го бъде. И то не от общинските съветници, а от гражданството. Много Ви се ще да си разигравате коня както Ви се ще, но...
    • 88
      88
      7 -2
      21:27, 17 юли 2020
      Не разваляй рахатя на кмета
  • 2
    34
    3435
    8 -5
    22:12, 17 юли 2020
    Да обясним на Г-н Председателя,че е там благодарение на Илийката Ганчев, така,че е въпрос на време да си отиде от там, а че работата ви върви няма спор, с тия назначения в Общината да се смееш ли , да ревеш ли?
    • Ня
      Някой
      9 -4
      22:35, 17 юли 2020
      Ами ти, Дечко, благодарение на кой си там? Без ракетата носител Папазов ще имаш от 4 до 10 гласа максимум.
  • 3
    То
    Точка!
    10 -7
    00:23, 18 юли 2020
    Ревете, ревете Дечковци , Папазчета ,Маргаритки и Митко Хубенови, колкото повече ревете, толкова по- надобре върви Първомай! Точка!
    • 55
      555
      8 0
      07:10, 18 юли 2020
      Когато сте объркали посоките - така ще е - копаете дъното, но за вас това е нагоре. Точка и запетайка, защото продължението предстои. Кипи гняв и хората не понасят просташката ви наглост и огромната ви алчност. За вехтите сиви кардинали по над 70 години - да не говорим. Кмет няма - има послушко на конци.
    • Ши
      ********* Миши
      2 -2
      14:22, 18 юли 2020
      Че то и Папаза си беше кукла на конци. Проста замениха една марионетка с друга, още по послушна и страхлива. Сега ДПС-то си правят каквото искат в града, както и в цялата територия.
    • То
      Точка до точка
      3 0
      22:15, 20 юли 2020
      Не се нерви бе другарю Митков.Не влизай в разни филми.Ще си разбиеш здравето.Недей така.
Последни новини