Адвокатът на битите от полицаи: Никой не разследва полицейско насилие. Тази вечер са докарали две водни оръдия (видео)

За пети пореден ден граждани се събраха на протест в центъра на София с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Сред другите им искания са свикване на Велико народно събрание, нова конституция и въвеждане на дистанционно гласуване (електронно и хартиено по пощата).

Протестиращите се събраха пред президентството, където изпяха националния химн. След изказвания от организаторите се насочиха към сградата на Министерския съвет, където скандират "Оставка".

Двата протеста - на Демократична Бългатия и вече традиционния за оставка на главния прокурор Гешев и правителството, се сляха пред Министерски съвет. Пред камерата говори адвокатът на бития младеж, заснет в бруталното видео. Той е специализиран в дела за полицейско насилие и ще представлява по-тежко пострадалите протестиращи, които впрочем са повече от обявените.

Не е започнато разследване по случая. Полицията има практика да докарва полицаи от село на протестите - идват, бият и си ги карат обратно. Тази вечер са ни докарали две водни оръдия, допълва той. Очакваме и тази вечер провокации, от страна на правителството. Вижте във видеото.

Над 40 хиляди са се събрали тази вечер, площадът е пълен, градинката е пълна, пълно е до Народното събрание, такова нещо не е било, оповестено бе на микрофона. След това вувузелите и свирките отново бяха надути, съпроводени от скандиране "Оставка" и "Мафия".

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Mm
    MMA
    9 -3
    20:40, 13 юли 2020
    Слабоумните шапкари са побеснели.
  • 2
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    9 -2
    23:17, 13 юли 2020
    Бойко, ти си прост, ние не сме - затова не се разбираме...
  • 3
    Ге
    Георги
    2 -2
    12:56, 14 юли 2020
    Да докарат водните оръдия , нека ги докарат ,пък тогава ще видим кой кой е !
    Да им докажем , че няма да се слуша само техният глас , независимо кой управлява.
    Затвор за всички престъпни политици довели ни до това дередже .
    • Фа
      Факти
      1 -6
      17:03, 14 юли 2020
      Толкова сте прости, че даже не сте си направили тр... Виж коментара
    • До
      До Факти
      2 -1
      18:02, 14 юли 2020
      Ми то това е проблемът -да се приема всичко, което каже прокуратурата за факт. При положение, че изобщо не е в положение да казва. СРС даже съдът ги слуша при закрити врата. Адвокати и съдии са съществена част от съдебната система, точно толкова, колкото и прокуратурата. Останалото са диктаторски мераци и борба между мафиите, че България е малка и не могат да се разберат кой ще я граби.
    • От
      Отговор
      2 -1
      18:50, 14 юли 2020
      В грешка си...
      Прокуратурата има право да изнася СРС-та и факти по дело по преценка и с разрешение на прокурора по делото.
    • От
      Отговор
      1 -1
      07:06, 15 юли 2020
      Няма грешка. Това го прави само гръмката българска прокуратура, като не може друго по закон. И така, преценката на прокурора или законът? Няма нищо, сега баш експертът по СРС ще съветва президента, да видим какво ще стане. Макар че се нагледахме предостатъчно и по-хубаво не ни стана...

Още новини

Последни новини