Четвърти ден на протести в София

В четвъртия ден на протести в София площадът в "триъгълника на властта" се из пълни с протестиращи. Демонстрацията е под надслов "Да защитим демокрацията".

Протестиращите настояват за оставка на правителството, главния прокурор, както и за свикване на Велико Народно събрание, за да бъде рестартирана държавата.

Те скандират "Оставка" и настояват да има промяна, за да останат младите хора да живеят в България. 

След 19,00 часа шествието премина по бул. "Дондуков", "Раковска", протестиращи пяха "Мила Родино" пред Народното събрание. Протестиращи развяват българското знаме. Негодуващите блокираха за малко и Орлов мост. 

Към 20,00 часа шествието премина мирно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и се насочи към НДК. 

Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста поздрави хората на площада. Той поиска оставката на кабинета Борисов и на главния прокурор Гешев. Арман Бабикян, също организатор на протеста каза, че е време хората да спрат да живеят в страх и диктатура. Той призова хората да продължат да излизат на площада, докато правителството не падне. Бабикян настоя за електронно дистанционно гласуване, от което правителството го е страх, защото така още един милион българи ще могат да гласуват.

"Моделът е грешен и изпълнен с лъжи", заявяват демонстранти.

"Не може с бездействието си да унищожаваме тази държава, която отдавна трябваше да стане рай", твърдят други протестиращи.

Протестът се проведе при засилено полицейско присъствие. 

Към 20,40 демонстрантите са отново пред Министерския съвет, където има засилено полицейско присъствие. Движението в района продължава да бъде блокирано

Към 22,29 часа протестиращите продължаваха да скандират "Оставка". Протестът продължава да протича мирно. 

Протест се проведе и в други градове на страната - Варна, Бургас, Пловдив, Габрово, Благоевград, Русе. Демонстрация се проведе и в Лондон. 

По-рано в неделя главният секретар на МВР  Ивайло Иванов призова всички български граждани да не се подават на провокации по време на протестите. 

Сред протестиращите са и Крум Зарков и Румен Петков, които викаха оставка заедно с хората. Към протеста си присъедини и Мая Манолова със свои съмишленици.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    14
    14/88
    3 -2
    09:16, 13 юли 2020
    Да живей националсоциалистическа Европа !
    • Wa
      WAW
      1 -4
      12:30, 13 юли 2020
      Да живее тъпотията ти !
  • 2
    Пр
    Протестиращ
    6 -4
    09:55, 13 юли 2020
    ДО ПЪЛНАТА И ОКОНЧАТЕЛНА ПОБЕДА“, само това мога да кажа!1339 годишна държава, най-старата в Европа и с непроменено име от 681 година насам, дала четмо и писмо на поне 350 милиона човека по света, днес е докарана до фалит и до жизнено равнище по-ниско от това на канибалските племена в Папуа Нова Гвинея!!!
    Долу ******* и шайката му!!!!!!!!!!!!!!
  • 3
    Ко
    Колев
    1 -2
    10:08, 13 юли 2020
    Защо ЕС подкрепя родната олигархия? Симеон Миланов
    “ … Навремето известният американски държавен секретар Кордел Хъл казва за диктатура на Доминиканската република Рафаел Леонидас Трухильо следното:
    „Да, той е кучи син, но е нашият кучи син.“
    Каквото и да става, та ако ще премиерът да бъде сниман с влакова композиция със злато и незаконна ПВО установка, Европейската народна партия, която в най-висша степен изразява интересите на Германия, Меркел и северноевропейските елити, ще продължи да подкрепя Борисов. Между другото, за наивните хора, които вярват, че Брюксел просто не знае какво се случва у нас, но иначе гори от справедлив евроатлантически плам и рано или късно ще ни помогне да преборим корупцията, искам да припомня няколко момента. Първо, европейците са наясно с кого си имат работа и това е перфектно отразено в европейските доклади, които почти винаги посочват, че България е най-корумпираната страна в ЕС, българските медии са най-зависими, а бизнесът най-мачкан. Информацията е публична и всеки може да се запознае. Второ, представители на европейския елит подкрепят не само ГЕРБ, те подкрепят и други партии около, които витаят редица съмнения – например ДПС, която се ползва с изключително топли отношения с партията на европейските либерали АЛДЕ.
  • 4
    ^
    ^
    5 -2
    10:36, 13 юли 2020
    До половин месец Шайката ще падне.
  • 5
    45
    45632
    7 -2
    10:40, 13 юли 2020
    Преди няколко дена Галъп Интернешънъл определи че Бойко Методиев Борисов българоубиеца е с най-голям рейтинг. Къде са сега Галъп Интернешънъл да определят Бойко - българоубиеца и неговият рейтинг тези структури са пълна порнография които служат на Бойко Методиев Борисов българоубиеца подавай си оставката боклук за да може да живееш още малко в затвора.

Още новини

Последни новини