БЗНС: Радев и БСП използват обществената енергия на десните хора

Декларацията, разпространена от БЗНС във връзка с протестите:

За пореден път призоваваме всички демократично мислещи хора за изграждане на силен евроатлантически съюз, който да отвоюва държавата от мафията!

Протестът вече официално се възприема от медиите и обществото като "Протест в защита на президента".

От БЗНС питаме:
Защо трябва да се прикриват престъпленията на Радев и на БСП(к), използвайки обществената енергия на десните хора, без която те никога не биха могли да получат такава подкрепа?

Каква институция ги призовавате да защитават? Не приемаме аргумента ви, че видите ли защитаваме институцията, а не Радев. Каква институция ни призовавате да защитаваме?
Институцията не е сграда, а дух и държавност. Институцията се олицетворява от конкретен човек и от неговия екип. На практика този призив съживи почти умрелия образ на Радев, демодираната БСП, заглъхналата Манолова и "протестъра" от Дубай.

Припомняме, че Радев влезе в тази институция под влиянието на чужда намеса - като руски проект на Решетников и продължава да бъде такъв. И днес той и силите зад него символизират руския проект за България. Зад него и досега стоят АБВ, БСП и партия "Възраждане".

Сега към протест с лидер Радев вече безпроблемно ще потекат парите и интересите на всички засегнати олигарси. Каква алтернатива за управлението на България са тези хора? Накъде се върви? Радев ли ще е лицето на новата власт, Божков ли ще новия Премиер, или Нинова?

Според Радев нямало дясно и ляво, русофили и русофоби. Не, не е така! Има и това са принципни идеологически различия и виждания за съдбата на България. Според Радев не бивало да се допускат грешките от 2013г. Кога и като какъв Радев участва в протестите тогава? Сваляше ли Орешарски, че иска да се прилепи към тях?

Предупреждаваме, че радикалната политика на Радев да се отбранява от преследване за престъпленията, за които е обвиняван, има интерес и цели да ескалира протеста. Днес виждаме, че този сценарий се завърта в спиралата на Доган.

Преди по-малко от месец видяхме от телевизионните екрани как протестите в САЩ бяха обладани от провокатори и криминални елементи, които палеха, разбиваха и ограбваха магазини и сгради. Ние не искаме да се стигне до подобен вандализъм и повсеместно насилие. В САЩ като повод за това послужиха расовите проблеми, но в България руските хибридчици залагат още по-взривоопасна тема - етническото разделение.

Ако организаторите на протестите не се разграничат от провокаторите, насилието ще е неизбежно, а триумфът ще е за геостратегическите интересите на Кремъл и политическите му слуги в България, но не и за демокрацията и националния интерес.

ПП на БЗНС

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ИВ
    И вие
    2 -5
    06:56, 13 юли 2020
    И до сега вие поддържахте мафиотското управление. Къде бяхте скрити до сега. От къде ви изринаха.Защо не написахте декларация преди 1 година, преди 6 месеца, преди 1 месец, преди 1 седмица...Чак сега когато видяхте енергията на народа и я запращате в друга посока. Мълчете ! Там е вашето място. Не ближете.
  • 2
    Ви
    Вижте
    1 0
    13:14, 13 юли 2020
    Вижте си селата. Всеки ден умира по 1. Вие сте казионно бзнс.С властта.
Последни новини