Туристи тренират с шампиона по сноуборд Радо Янков в Чепеларе, чака ги забава с мощни мотори

Изображение 1 от 2

    В разгара на лятото община Чепеларе организира атрактивен тридневен празничен маратон под надслов „Лято 2020-рестарт в планината!“ Инициативата, съчетаващи спортни прояви, здравословни и емоционални занимания за гостите, ще се проведе в трите дни на 10, 11 и 12 юли на площад „Олимпийски“ в центъра на родопския град.

    Освен спонсори, събитието се организира с подкрепата на министерство на туризма, а домакините се надяват всеки гост да намери по нещо за себе си- туризъм, почивка, красиви природни гледки и нови запознанства с района и хората в родопския град.

    В програмата са включени танци, мотори, тренировки със спортни звезди и лятно шоу.

    Петък-10 юли от 20.30 ч. на площад „Олимпийски„ ще бъде представен спектакъл на Нешка Робева, в събота ще бъде денят за атрактивно шоу с мотори Харли Дейвидсън. 

    Колоната ще премине през града още в следобедните часове на петък, 10 юли, и ще продължи към Пампорово, където участниците имат резервации. Около 10:30 часа в събота рокерите, дошли от София, Варна, Бургас, Велико Търново и дори Атина, ще потеглят организирано от курортния комплекс и, ескортирани от полицейски коли, ще направят кратко дефиле из Чепеларе, след което ще се подредят по площад „Олимпийски“ в центъра на града, където ще ги очаква празничен концерт на деца от Център за подкрепа и личностно развитие – Чепеларе с начален час 11:20 часа. Малко след 12:00 ще започне и същинското мото-шоу, като зрителите ще могат да разгледат легендарните машини, да се снимат с тях и да се забавляват с конкурси в различни категории – най-красив мотор, най-шумен мотор, най-красива дама моторист и други.

    Голямата награда за участниците – ски, произведени във фабрика „Амер спортс България“ – Чепеларе, ще бъде разиграна на томбола. В същата томбола ще бъдат изтеглени и номерата на 16 късметлии от клуба, които ще спечелят безплатен уикенд за двама в някой от хотелите и къщите за гости в Пампорово, Чепеларе и селата в общината – подарък от хотелиерския бранш. От своя страна пък клуб H.O.G. ще подари ски-екип Diel на някой от публиката, като условията на играта ще бъдат обявени на място. Освен атракции и забавления, гостите ще предложат на местната общност и още нещо – мотоклубът е приготвил парично дарение за благотворителната кампания, с която се набират средства за ремонт на дограмата на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Чепеларе.

    В неделя от 10.00 часа в Парка на града, ще бъде шампионската тренировка със един от най-добрите български сноубордисти, роден в Чепеларе -Радослав Янков. Маратонът от събития ще завърши в неделя, 12 юли, с шампионска тренировка с Радо Янков. От 10:00 до 11:00 часа звездата в сноуборда и носител на Кристалния глобус ще проведе тренировка с всички деца, които пожелаят да се включат.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини