21 °C

Кметът на Градина: Опасявам се, че с новия мост ще се увеличи трафикът на улица "Христо Ботев"

Изображение 1 от 2

  С единодушното решение на всички общински съветници Община Първомай ще предостави общински имоти безвъзмездно на държавата, за да може да се осъществи проекта за изграждане на нов мост над река Марица. Дългоочакваното съоръжение трябва да стане факт някъде през есента на следващата година. Реализирането му обаче предизвиква и някои притеснения у жителите на село Градина, представени от кмета Йордан Стоев на редовната сесия на ОбС.

  „Предстои да се случи нещо много хубаво за жителите на село Градина,така че благодарност към старото и новото ръководство и към всеки един който е помогнал за реализирането на този проект, каза Стоев и допълни: В тази връзка искам да ви кажа някои както лични , така и на жителите на село Градина, притеснения относно движението по улица Христо Ботев. Тя е част от републиканската пъна мрежа. Страховете ни са, че ще нарасне изключително много трафикът както на тежкотоварни, така и на леки автомобили. Липсва маркировка, липсват пътни знаци, няма очертания, по улицата има 218 дървета, които са я „затворили“, има компрометиран пътен участък,

  Всички колектори през които минават дъждовни води са запушени и дъждовната вода се излива на трасето.

  Другият основен проблем е пътят между село Градина и село Плодовитово, където липсва маркировка и вече станаха няколко тежки пътно транспортни инцидента.“

  Опасенията и проблемите на кмета са описани в докладна записка до кмета на общината Николай Митков. От там каза, че вече работят по въпроса и обещават да решат тези проблеми, които са в техните прерогативи: знаците, почистването на шахтите, подрязването на дървета.

  Пътната настилка и маркировката са отговорност на АПИ, но ОбА ще направи всичко възможно, за да бъдат уведомени.

  Новината, съобщена от Николай Митков по време на сесията е, че предстои възлагането на поръчка за подновяване на маркировката в цялата област, но в момента върви обжалване на процедурата. Надеждите са до края на лятото и това да се случи.

  В същото време се обмислят различни възможности за ограничаване на скоростта по ул. „Христо Ботев“ в селото. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини