10 °C

Кметът на Градина: Опасявам се, че с новия мост ще се увеличи трафикът на улица "Христо Ботев"

Изображение 1 от 2

  С единодушното решение на всички общински съветници Община Първомай ще предостави общински имоти безвъзмездно на държавата, за да може да се осъществи проекта за изграждане на нов мост над река Марица. Дългоочакваното съоръжение трябва да стане факт някъде през есента на следващата година. Реализирането му обаче предизвиква и някои притеснения у жителите на село Градина, представени от кмета Йордан Стоев на редовната сесия на ОбС.

  „Предстои да се случи нещо много хубаво за жителите на село Градина,така че благодарност към старото и новото ръководство и към всеки един който е помогнал за реализирането на този проект, каза Стоев и допълни: В тази връзка искам да ви кажа някои както лични , така и на жителите на село Градина, притеснения относно движението по улица Христо Ботев. Тя е част от републиканската пъна мрежа. Страховете ни са, че ще нарасне изключително много трафикът както на тежкотоварни, така и на леки автомобили. Липсва маркировка, липсват пътни знаци, няма очертания, по улицата има 218 дървета, които са я „затворили“, има компрометиран пътен участък,

  Всички колектори през които минават дъждовни води са запушени и дъждовната вода се излива на трасето.

  Другият основен проблем е пътят между село Градина и село Плодовитово, където липсва маркировка и вече станаха няколко тежки пътно транспортни инцидента.“

  Опасенията и проблемите на кмета са описани в докладна записка до кмета на общината Николай Митков. От там каза, че вече работят по въпроса и обещават да решат тези проблеми, които са в техните прерогативи: знаците, почистването на шахтите, подрязването на дървета.

  Пътната настилка и маркировката са отговорност на АПИ, но ОбА ще направи всичко възможно, за да бъдат уведомени.

  Новината, съобщена от Николай Митков по време на сесията е, че предстои възлагането на поръчка за подновяване на маркировката в цялата област, но в момента върви обжалване на процедурата. Надеждите са до края на лятото и това да се случи.

  В същото време се обмислят различни възможности за ограничаване на скоростта по ул. „Христо Ботев“ в селото. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  11 апр 2021
  Последни новини