13 °C

Кметът на Градина: Опасявам се, че с новия мост ще се увеличи трафикът на улица "Христо Ботев"

Изображение 1 от 2

  С единодушното решение на всички общински съветници Община Първомай ще предостави общински имоти безвъзмездно на държавата, за да може да се осъществи проекта за изграждане на нов мост над река Марица. Дългоочакваното съоръжение трябва да стане факт някъде през есента на следващата година. Реализирането му обаче предизвиква и някои притеснения у жителите на село Градина, представени от кмета Йордан Стоев на редовната сесия на ОбС.

  „Предстои да се случи нещо много хубаво за жителите на село Градина,така че благодарност към старото и новото ръководство и към всеки един който е помогнал за реализирането на този проект, каза Стоев и допълни: В тази връзка искам да ви кажа някои както лични , така и на жителите на село Градина, притеснения относно движението по улица Христо Ботев. Тя е част от републиканската пъна мрежа. Страховете ни са, че ще нарасне изключително много трафикът както на тежкотоварни, така и на леки автомобили. Липсва маркировка, липсват пътни знаци, няма очертания, по улицата има 218 дървета, които са я „затворили“, има компрометиран пътен участък,

  Всички колектори през които минават дъждовни води са запушени и дъждовната вода се излива на трасето.

  Другият основен проблем е пътят между село Градина и село Плодовитово, където липсва маркировка и вече станаха няколко тежки пътно транспортни инцидента.“

  Опасенията и проблемите на кмета са описани в докладна записка до кмета на общината Николай Митков. От там каза, че вече работят по въпроса и обещават да решат тези проблеми, които са в техните прерогативи: знаците, почистването на шахтите, подрязването на дървета.

  Пътната настилка и маркировката са отговорност на АПИ, но ОбА ще направи всичко възможно, за да бъдат уведомени.

  Новината, съобщена от Николай Митков по време на сесията е, че предстои възлагането на поръчка за подновяване на маркировката в цялата област, но в момента върви обжалване на процедурата. Надеждите са до края на лятото и това да се случи.

  В същото време се обмислят различни възможности за ограничаване на скоростта по ул. „Христо Ботев“ в селото. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  30 окт 2020
  Последни новини