9 °C

Общинската сесия прие всички проекторешения

С поздрав за рождения ден на Христо Вълчев започна редовната сесия на Общинския съвет в Първомай. Роденият на 25 юни Председател беше изненадан с подарък от общинска администрация. Кметът на общината Николай Митков му пожела здраве, успехи и в сътрудничество да работят за общината и хората ѝ.

Сесията протече спокойно, а общинските съветници за пръв път гласуваха единодушно всички проекторешения от дневния ред. В резултат на това на кмета е възложено да започне работа по проект на програма LIFE, в който основният акцент ще бъде предотвратяване на наводнения и последици от засушаване.

Местният парламент даде „зелена светлина“ на разкриването на Център за социална рехабилитация и интеграция. Одобрено беше и участието в програма за закупуване на компютри за децата от ЦНСТ.

Удовлетворено бе и желанието на Синдиката на българските учители в Първомай да ползват безвъзмездно офис в сградата на ОбА.

Безвъзмездно прехвърляне на недвижими имоти - общинска собственост, в собственост на държавата  по правилник се гласува с квалифицирано мнозинство. Със 100% подкрепа съветниците приеха предложението общински имоти от землището на град Първомай и село Градина да бъдат прехвърлени в полза на държавата, за да бъде изграден нов мост над река Марица.

Като допълнителна точка беше гласувана помощ за двама съграждани, чиито деца имат здравословни проблеми. Съобразявайки се с представената документация, отпуснатите средства са на стойност 3500 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  12
  123
  7 -1
  17:50, 26 юни 2020
  Язък за шамарите дето си биха. Да живее лицемерието.
  • Шм
   шматка
   3 -1
   19:05, 26 юни 2020
   А бре, 123 ти досега не си ли разбралр че всичкото театро е за баламосване на балъците?Айде, хубава вечер и наздраве!
 • 2
  Zo
  Zorko
  5 0
  21:47, 26 юни 2020
  Голям корем.... Лошо
Последни новини