15 °C

Първомайци се включиха в последната кампания на "Капачки за бъдеще"

С почти пълен бус се включиха първомайци в последната кампания на „Капачки за бъдеще“ в Пловдив. В събирателния пункт в областния град своите капачки изпратиха ДГ „Марица“-Първомай, НУ „Христо Ботев“-Първомай и Хранителен магазин в Дебър. Организаторите отчетоха над 23 т пластмаса, събрана само в Пловдив, а акцията обедини още 15 града.

Според Лазар Радков – инициатор и един от организаторите на инициативата, за закупуването на един кувьоз са нужни средно между 16 и 17 т капачки. Благодарение на събраното до момента в България няма нито един кувьоз на повече от 20 години.

Организаторите са обмисляли да стартират и кампания за събиране и на пластмасови бутилки, осуетена от разразилата се пандемия. Те се надяват в скоро време да бъде осъществена и тази тяхна идея.

Освен пряката цел – събиране на средства за закупуване на медицинска техника, според Лазар Радков, „Капачки за бъдеще“ има принос и за повишаване на културата ни за разделно събиране на отпадъците и оползотворяването им като полезен ресурс.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  19
  1952
  2 0
  12:51, 26 юни 2020
  Едно време ония ни караха да убиваме мухи,тия -капачки да събираме!Ужасно е да си тъп ръководител!
 • 2
  12
  123
  0 0
  19:15, 26 юни 2020
  вие участвайте в поредната простотия на управляващите , а те си мятат милиони пари ,които крадат от децата ни и държавата!
Последни новини