Край на вечния длъжник. Преглед на печата

Патриотите и ГЕРБ внесоха общ законопроект за личния фалит. Слагат край на вечния длъжник, пише на първа страница "Труд".

Промените предвиждат 10-годишна абсолютна давност на дълговете на физически лица, които не са регистрирани като еднолични търговци. След изтичане на този срок кредиторите няма да имат право на претенция по съдебен ред или по друг начин да искат събирането на вземането.

"Стандарт" уточнява, че за 600 000 български семейства в момента има открити процедури по принудително изпълнение.

Три пъти повече в болница с Covid-19 за 3 седмици, съобщава "24 часа". Местата в инфекциозните отделения на големите столични болници са запълнени и се налага да връщат пациенти заради липса на легла. Освен в "Света Анна", капацитетът е запълнен и във ВМА.

Преди дни проблем с леглата е имало и в Александровска болница. В "Пирогов" пък се приемат основно по-тежките случаи, но при възможност се приемали и по-леки. София разполага само с 433 легла, уточнява изданието.

Лекари в оставка, алармира "Земя" и разказва за намерението на медиците в общинската болница във Велинград за колективна оставка с мотив - непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с Covid-19. Медиците твърдят, че болницата не разполага с условия за лечение на пациенти с коронавирус, въпреки това те лекуват такива пациенти. Лекари от Спешното отделение на силистренската болница също са подали колективна оставка. Причината е среднощен скандал между баща на 10-годишен пациент и дежурен лекар. Прокуратурата в Силистра проверява случая, уточнява публикацията.

Матурата в 7-и клас ще е по всички основни предмети, пише "Дума".

Външното оценяване в 4-ти, 7-и и 10-и клас ще е под формата на интегрален тест от учебната година. Български език и литература ще се съчетае с обществени науки, към които спадат история и география, а математика с природни науки, биология и химия, съобщава "Монитор".

Учениците от 5-и и 6-и клас ще имат повече часове по математика.

От МОН предлагат и нов предмет в прогимназиален етап - "Дигитални технологии и креативност".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини