Apple тестват прототип на смартфон с два дисплея

Apple са компания, която не променя често дизайна на своите популярни продукти. Технологичният гигант обикновено се придържа към концепции, които вече са доказали своята атрактивност. Въпреки това Аpple проявяват усилен интерес към новите иновации и продуктови категории.

Все още не сме видeли смартфон с гъвкав дисплей на компанията и това вероятно няма да се случи скоро. Дизайнерите на Apple, обаче вече разполагат с прототипи на устройство, което има доста нетрадиционен форм фактор.

Според информация на Джон Посер въпросният модел има два дисплея, които са разделени от специална рамка по средата. Краищата на екраните са заоблени по подобие на iPhone 11, като корпуса е произведен от метал и стъкло. 

Този прототип не включва традиционния "Notch" прорез в горната част на екрана, като Face ID модула е вграден в малък отвор на външния дисплей. Желанието на Apple да представят подобно устройство определено е доста интересно решение, но компанията едва ли ще бърза с премиерата.

Със сигурност ще е необходимо време преди устройство с такъв форм фактор да стане достатъчно добро, за да стане част от реалното им портфолио от хардуер. Разполагането на сгъваем механизъм в средата позволява да прибирате екраните, но също и да ги разгъвате в по-голям тъчскрийн, когато е необходимо.

Сходна е концепцията зад Мicrosoft Surface Duo с тази разлика, че ще работи с различна операционна система. Остава да видим как Apple могат да се справят с техническите проблеми свързани с този уникален дизайн, като например наличието на неравности върху повърхността, където се сгъват екраните. 

Навлизането на външни частици във вътрешността също може да се превърне в проблем. Първите прототипи на гъвкави смартфони показаха и наличието на лента в средата, където става отварянето и затварянето на устройствата.

Едва ли ще видим iPhone с два дисплея и подобен дизайн преди края на следващата година. Аpple със сигурност ще се постараят да отстранят всички проблеми и да се възползват максимално от тази идея.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини