14 °C

Абитуриентите от СУ казаха „Сбогом, училище!“

Изображение 1 от 2

    И тази година СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Първомай изпрати своите абитуриентите. 25 младежи и девойки казаха „Сбогом!“ на любимото училище. Заради разпространението на Covid-19 ръководството на училището и служители на МВР направиха необходимото, за да няма струпване на хора в двора на Средищното училище.


    Роднини, близки и приятели имаха възможността да проследят церемонията по предаването на училищното знаме от разстояние. Зрелостниците бяха изпратени с бурни овации, много емоции и сълзи. По традиция те поднесоха благодарности към всеки от своите учители и служителите на училището. Специалното обръщение към класната им ръководителка Радка Муратева беше на руски език. „Благодарим Ви за мъдростта, опита, знанията..., хумора, частица от които предадохте на нас.“  Възпитаници на паралелката по чужди езици, зрелостниците на „Златаров“ отброиха традиционните „1,2,3…12“ на три езика: английски, руски и български. В края на тържеството полетяха в небето балони, символ на техния полет в живота.
    Поздравления бяха отправени от Чавдар Здравчев- директор на училището и кмета на община Първомай Николай Митков. И двамата пожелаха всичко най-добро на завършващите и им обещаха абитуриентски бал в най-близко време.

    През следващата учебна година знаменосец на училището ще бъде Панайот Димитров, а негови асистентнки – Лиляна Караславова и Кристина Христозова.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини