9 °C

1361 нарушения на правилата на пътя са установени в област Пловдив за денонощие

Само за денонощие:  Пловдивската полиция започна 20 бързи производства  под надзора на прокуратурата. За установените криминални престъпления, водачите са задържани в ареста.

Полицията установи 1361 нарушения и образува 20 бързи производства за криминални престъпления под надзора на прокуратурата в рамките на специализирана полицейска операция по засилен контрол на водачи на МПС на територията на пловдивска област, провела се на 24 ти срещу 25 май.

Участие в проверките са взели служители на районните управление и на секторите "Специализирани полицейски сили" и " Пътна полиция". В хода на операцията са проверени

1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя. Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи на МПС. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата заснета  скорост е на територията на гр. Пловдив - където 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост  е от 137 км/ч. при ограничение от 60км./ч

25  от проверените водачи са били неправоспособни. 21-годишен млад мъж от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са санкционирани 197 водача. При проверките на двуколесни моторни превозни средства са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски. При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140  души. 24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9  водачи на МПС,  преминали на червен сигнал на светофарна уредба.

34 от проверените лица  са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 бр други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Образувани са 20 бързи производства срещу извършители на криминални престъпления, извършени на територията на ОДМВР Пловдив. Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване.Служителите на реда  са образували и две предварителни проверки за управление на МПС без регистрация.

Пресцентър ОДМВР - Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  11
  111
  3 -1
  11:47, 25 май 2020
  Горди ли сте,бе "бирници",че сте взели последните пари на бедните?Да ви сложим на таблото "НАША ГОРДОСТ"!Лошото е това,че тези левчета ги краде мафията!
  • Ге
   георги
   4 0
   12:03, 25 май 2020
   Не зная другаде,но в Първомай падението на пътните полицаи е стигнало кота 0!
 • 2
  Сх
  сх
  2 0
  20:46, 26 май 2020
  Заптиета работят по план, спускан от горе. Искат им,пишат актове.Кота нула я подминаха, забили дълбоко дълбоко в кучия дирник.
 • 3
  Кр
  Крушевец
  3 -1
  13:30, 27 май 2020
  Иван Димитров Николов от Крушево е хванат с 2 промила алкохол и след бягство. Заплашил полицаите с уволнение. Укриха ли го? Нека информират какво ще му се случи или му се извиниха.
Последни новини