Катедра по руски език награждава познавачите от "Златаров"

Катедрата по руски език към Пловдивски университет връчи дипломи на директора на СУ „Златаров“ и учителката по руски Радка Муратев, с чието съдействие 23 ученици взеха участие в тазгодишното издание на  състезанието „Я знаток русского языка” (Аз съм познавач (ценител) на руския език). Трима от тях – абитуриентката Симона Стоева и десетокласничките Румяна Палазова и Елина Батинкова получиха отлични оценки.

За трета поредна година училището става част от форума, на който младежите показват знания за слушане, разговаряне, четене и писане на руски език. Тази година участие са взели 110 ученици.

Оценката от състезанието е равностойна на другите балообразуващи оценки при кандидатстване за  специалностите Руска филология, Български език и руски език, а отличниците са приети без кандидатстване.

Предвид невъзможността за провеждане в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на традиционната Официална церемония за обявяване на резултатите от Състезанието и награждаване на участниците и техните учители, директорите на училищата са  натоварени  с приятната задача да  ги поздравят от името на организаторите и да им връчат наградните грамоти.

В СУ „Златаров“ това ще стане на 24 май, когато ще се проведе и церемонията по изпращането на абитуриентите.

Организаторите от катедра „Руски език“ благодарят на директора Чавдар Здравчев за инициативността му за провеждането на форуми, подкрепящи изучаването на руски език. Специални са и благодарностите към русистката Радка Муратева, която не просто предава знанията  на своите ученици, но и успява да запали у тях любов към руския език и култура и да провокира желанието им за изява.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини