Ердоган изпратил писмо до Тръмп със самолета с медицински материали

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е изпратил писмо до президента на Съединените щати Доналд Тръмп заедно с пратката медицински пособия, която отпътува вчера от Анкара за Вашингтон, съобщава турската частна телевизия НТВ.

В писмото Ердоган изразява надежда, че американският Конгрес и печатът в САЩ "ще осъзнаят по-добре стратегическото значение на нашите отношения благодарение и на проявената от нас солидарност по време на епидемията".

Турция изпрати с военен товарен самолет вчера в САЩ 500 хиляди маски, 400 хиляди престилки, две хиляди литра дезинфектант, 500 шлема, 400 маски тип N95 и 1500 предпазни очила.

В придружаващото пратката писмо Ердоган нарича Тръмп скъп свой приятел и изтъква важността, отдавана от Турция на сътрудничеството със САЩ.

"Можете да бъдете сигурни, че моята страна, като доверен и силен партньор на САЩ, ще продължи да проявява всякакво сътрудничество било в покриването на основните нужди за борба с епидемията, било в процеса на нормализиране", уверява Ердоган.

По думите на турския президент двете страни трябва да използват създадения положителен климат от сътрудничеството покрай епидемията, за да реализират потенциала, който имат, най-вече за да развият двустранните отношения във всички области и да постигнат целта от търговски стокообмен в размер на 100 милиарда долара.

Според него също така най-новите развития в региона, по-специално в Сирия и Либия, още веднъж са показали колко важно е съюзът и сътрудничеството между Турция и САЩ да продължат в най-силна степен.

"Надявам се, че в идния период, Конгресът и печатът на САЩ, благодарение и на проявената от нас солидарност по време на епидемията, ще схванат по-добре стратегическата важност на нашите отношения и ще действат с разбирането, налагано от нашата съвместна борба срещу общите ни проблеми", пише още президентът на Турция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини