Конкурс за най-красива замръзнала прическа? Има и такъв

Изображение 1 от 6

    През тези тежки времена, когато непрекъснато слушаме и четем само и единствено за коронавирус, няма по-добра терапия от малка доза смях, която да ни помогне да се разсеем и позабавляваме.

    Ето защо тази безумно глупава галерия от снимки на туристи със замръзнали коси в гравитационен стил, не би могла да дойде в по-добро време.

    Снимките са на победителите от ежегодния конкурс за замръзнали прически Hair Freezing Contest, който по традиция се провежда в горещите басейни на Такини. Намират се на 28 километра от центъра на Уайтхорс, столицата на Юкон в Канада.

    Състезателите се награждават в пет категории, сред които за най-добра мъжка прическа, за най-добра дамска прическа, най-добра група прически и т.н. Победителят от всяка категория получава 2000 канадски долара в допълнение към безплатни пропуски за горещи извори, пишат от CNN.

    Конкурсът се провежда от 2011 г., като непрекъснато набира популярност през годините, тъй като много от забавните снимки започнаха да се споделят в световен мащаб и да се радват на широк интерес. Тази година в състезанието са участвали 288 човека.

    "Смятаме, че този конкурс ще донесе известна радост за зрителите по целия свят - дори и само за няколко мига", казва Андрю Умбрич, собственик и управител на горещите извори Hot Pools Takhini, където се провежда събитието.

    Как можем да участваме в конкурса

    Първата стъпка е да посетим горещите басейни Такини между декември и март, в ден, когато температурата навън е под -20 ° C, което със сигурност не е рядкост в тази част на света.

    Има няколко стъпки, за да постигнем перфектния външен вид. Първо трябва да потопим главата си в горещите извори и да намокрим косата си напълно, като се опитваме да ѝ придадем желаната форма. След това просто оставяме ледения въздух да свърши своята работа. Процесът може да бъде бавен, затова е хубаво да се въоръжим с търпение.

    Персоналът съветва посетителите да поддържат ушите си топли, като периодично ги потапят в горещата вода. Накрая, след като сме доволни от стила си, позвъняваме на звънеца близо до входа на басейна и персоналът идва да направи снимката, с която участваме в конкурса.

    Богатите на минерали естествени горещи извори Такини работят повече от 100 години, като предлагат басейни с различна температура, която обикновено варира между 36 и 42 градуса по Целзий. В момента се строи ново съоръжение с горещи извори, което трябва да бъде завършено до края на тази година.

    Обикновено са отворени целогодишно, макар сега басейните да не работят, поради глобалната пандемия на коронавирус.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини