23 са вече случаите на коронавирус в България. Преглед на печата

Пандемия. 

"Дума":

23 са вече случаите на коронавирус в България

23 са случаите на коронавирус в България, съобщиха от здравното министерство. Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" жена доказват новия коронавирус при 7 лица.

По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица.

Днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.

Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.

Инцидент. 

"Монитор":

Изписват ранените от взрива в "Арсенал" до два дни

Състоянието на хоспитализираните в казанлъшката МБАЛ двама пострадали при взрива в завод 4 на "Арсенал" ЕАД работници е стабилно, очаква се те да бъдат изписани до два дни, съобщи шефът на местното здравно заведение д-р Кети Манолова.

58-годишната Пенка Василева и малко по-младият й колега от намиращия се край град Мъглиж оръжеен завод бяха настанени по спешност в болницата след като в сряда/11 март/ около 9,20 часа избухна склад с намиращи се вътре 1,2 т капсул-детонатори, а взривната вълна буквално помете съседните сгради.

Шестима оръжейници бяха ранени от разхвърчалите се стъкла и останки от дограмата, четирима след преглед и превръзки в казанлъшкия филиал за спешна медицинска помощ бяха освободени за домашно лечение. Близо 2 000 работещи в завода са пуснати в отпуск до приключване на огледите, които са възложени със заповед на главния прокурор Иван Гешев на националната следствена служба.

Акция. 

"Сега":

Десетки магазини в "Илиянци" получиха предписание за затваряне

Регионалната здравна инспекция в София е издала предписание за затваряне на 28 обекта в стоковия базар "Илиянци". Това е станало в рамките на съвместна операция с МВР, НАП и здравните власти, предаде БНР.

11 магазина са запечатани от Агенцията по приходите, а на 9 са съставени актове от служители на пожарната. Образувано е и едно досъдебно производство.

По-рано днес полицията, жандармерията и РЗИ - "София" блокираха всички входове на стоков базар "Илиянци". Властите, екипирани с маски и ръкавици, проверяваха документите и здравния статус на хората, които работят в базара, преди да ги пуснат вътре. Агенция "Митници", НАП и столична община пък проверяваха дали са платени всички данъци и такси, както и произхода на стоките. По-късно РЗИ започна дезинфекциране на района.

Тото. 

"24 часа":

Тотото вдигна три пъти приходите от игри с талони

Около три пъти са се увеличили продажбите в талонните игри на държавния тотализатор след въвеждането на забраната на частните лотарии преди няколко седмици.

"Наистина има по-голямо търсене на талони", заяви служителка на тотото в един от централните пунктове в столицата. "Все повече хора влизат и ги купуват", допълни тя.

В момента тотото предлага близо 20 талонни игри с доста сериозни печалби, като са взети мерки да бъдат пуснати по-бързо и нови, за да се задоволи увеличеното търсене.

Има и малко увеличение в цифровите игри, но това е заради нарастването на джакпота, като общият за снощния тираж бе на стойност от 8,7 милиона лева.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини