3 °C

Мостът на Марица е сред най-важните пътни проекти на областта

 Сред най-важните пътни обекти в Пловдивска област за тази година е изграждането на моста на река Марица на републикански път Първомай-Градина, който от няколко години е ограничен за ползване на МПС до 5 тона. Това каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева на среща с представители на общините, Областно пътно управление, инженери и проектанти, на която бяха обсъдени етапите на реализация и сроковете за изпълнение на най-важните пътни проекти.

Мостът е компрометиран като цяло. Одобрен е парцеларен план през октомври миналата година, текат процедури по смяна на статута на имотите и прехвърлянето им на АПИ.

“Чакаме резултата от обществена поръчка за изграждане на нов мост с подходи“, уточни областния управител.

Справка в регистъра на обществените поръчки показа, че конкурсът за подаване на документи за изпълнител на проекта е приключил на 12.12. 2019 г., а офертите са отворени на следващия ден. Документи са подадени от две фирми, като в комплектите им е имало липси. След удължаването на срока само едната фирма е изпратила надлежно поисканите документи - „Хеброс – 2019“ ДЗЗД. На 26.02.2020 г. е отворено и ценовото предложение. То не надхвърля прогнозната стойност, затова комисията е предложила да бъде оповестено името на класираната на първо място фирма. В момента текат процедури, които трябва да доведат до сключване на договор с изпълнителя.

На срещата областният управител каза още: „Не на последно място, имам уверение, че след зимното поддържане на пътната мрежа ще започне възстановяване и полагане на пътната маркировка, което е изключително важно за безопасността“.

Сред другите важни пътни обекти са още локалното движение между Пловдив и Асеновград, Околовръстното шосе на Пловдив, изграждането на Югоизточният обход и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ей
  Ей
  15 -14
  10:32, 12 мар 2020
  Ей най-после..Добре,че си отиде старото ялово управление.
  • До
   До Ей
   20 -10
   11:49, 12 мар 2020
   По -ялово управление в Общината, от сегашното едва ли е имало...И номерата, които пробутвате не минават, защото всички виждат, че това са проекти, по които се работи отдавна - никаква заслуга нямат фитковците.
  • Ей
   Ей
   9 -8
   16:14, 12 мар 2020
   Защо трябва да сравняваш едно 16 годишно управление с едва 4 месечно такова?Ясно ,били сте на ясла ,криво ви е ,че загубихте привилегии и сега ви е трудно да повярвате ,че не разпределяте принадена стойност.
  • До
   До Ей
   16 -5
   16:33, 12 мар 2020
   Сегашният така наречен кмет е на ясла от 10 години и четири месеца. На вас в главите ви са само ясли и облаги. Сигурно през ум не ви минава, че за 4 месеца нищичко не свършихте и недоволството расте. Правете се, че не чувате, не виждате - после може и на изненадани да се направите...
  • 33
   333
   18 -4
   17:39, 12 мар 2020
   Каквото и да направи този кмет,той си остана за гражданите един прост и нагъл човек!Да увеличиш данъците два пъти и след наколко дни и заплатата си толкова-какъв трябва да си?На всичкото отгоре е и СОЦИАЛИСТ!!
  • До
   До До от Ей
   5 -6
   19:42, 12 мар 2020
   10 години и 4 месеца- назначен от кой..?Изчакайте поне 16 месеца пък тогава на воля правете онова което най-добре можете.Имам предвид злословенето..да не си помислите нещо друго.
  • Пи
   питагор
   3 -3
   06:35, 13 мар 2020
   ава комунисче ава пионерче главата ти е уловна кът паметника на партизаните в грацката градина ва нали жъ минат тия 16 месеца ва за тебе може да ти се струват много ама жъ минат и пак нищо няма да е направено ва после жъ искате още 16 а после жъ разчитате на офцято да са забравили. За тя 16 месеца дето ги цитираш единствено може да се напрай моста над марица но всеки нурмален знае че това не е ваше пустижение нито на ангу нито на никой ут та община ве даже застрашавате съоражението веке над 5 гудини къду тайничку разрешавате да си минават камиони ве ко си мислите чи хората ни виждат ли. Затва са моли да стане чудо след 16 месеца иначе ще трябва да обещаваш още 16 докато пърумай цъфне и върже ама с то вносен вирус ни знам како жъ стане
  • Кк
   ККК
   5 0
   11:08, 13 мар 2020
   До" ЕЙ " ако вие дойдохте в общината с мисълта да делите и крадете.На тая пътя и е къс.Не отричайте труда на старото управление.Хубаво лошо той е минало.Работете за хората.Но като се прибирам в града чувам и виждам какво става.Много сте са взели на сериозно.Мисля ,че е въпрос на време да се подхлъзните от вашите плюнки.
 • 2
  Ва
  Важно
  11 0
  13:09, 12 мар 2020
  Още по- важно и належащо е ремонта на околовръстният надлез, защото скоро няма да може да се минава.
  • Па
   Па па з
   11 -6
   14:58, 12 мар 2020
   Дайте ремонтите на моста на надлеза на Минчу Ху ,свата на бившия председател Дечко и чакайте да се "разцепи". Дайте му да построи и моста на Марица, пясък за подлагане и насипи бол в реката. И след това му дайте пак "почетен гражданин" .
  • 00
   007
   2 0
   09:23, 13 мар 2020
   стига с този надлез ,минавай по другия
 • 3
  Ед
  един
  4 -6
  20:15, 12 мар 2020
  Тоя мост се строи колчем се зададат някакви избори.Ами хайде започвайте ,само се каните.Само четем, че тоя се срещнал с оня,подмятат се някакви документи, а дейност дотук -никаква.В общината се работи със скоростта на охлюв.какво стана със ремонта на стадиона,кога ще се започне или трябва да мине и тоя мандат.А ремонти на улиците предвиждат ли се в близките 100 години?
 • 4
  11
  112
  8 -3
  07:32, 13 мар 2020
  Какво трябва да чакаме от някого, който показа, че властта му е самоцел и нищо друго.
  • ..
   ..............
   4 0
   13:23, 13 мар 2020
   Ми Фитков- вирус с 4 годишна пандемия
  • Да
   ДА,бе,да
   4 0
   07:29, 14 мар 2020
   Той може и да си яхне метлата доста по-рано!
 • 5
  Ве
  Ветеран.
  3 0
  13:21, 14 мар 2020
  Когато е почнат проекта за моста и тази програма митков изобщо не го е интересувало за моста той си строеше неговия той да мине на здраво от другия край така и стана просто късмет че сега ще го правят по негово време простите ще мислят че е негово дело ха ха нищо няма да направи къде да иде от кой да поиска нещо като знаят всички та партия кви злини прави само вервайте му и ще се управите хубо азък си за нас И за децата които тук няма с какво да ги задържим заради ате червенобузковци

Още новини

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини