20 °C

Мостът на Марица е сред най-важните пътни проекти на областта

 Сред най-важните пътни обекти в Пловдивска област за тази година е изграждането на моста на река Марица на републикански път Първомай-Градина, който от няколко години е ограничен за ползване на МПС до 5 тона. Това каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева на среща с представители на общините, Областно пътно управление, инженери и проектанти, на която бяха обсъдени етапите на реализация и сроковете за изпълнение на най-важните пътни проекти.

Мостът е компрометиран като цяло. Одобрен е парцеларен план през октомври миналата година, текат процедури по смяна на статута на имотите и прехвърлянето им на АПИ.

“Чакаме резултата от обществена поръчка за изграждане на нов мост с подходи“, уточни областния управител.

Справка в регистъра на обществените поръчки показа, че конкурсът за подаване на документи за изпълнител на проекта е приключил на 12.12. 2019 г., а офертите са отворени на следващия ден. Документи са подадени от две фирми, като в комплектите им е имало липси. След удължаването на срока само едната фирма е изпратила надлежно поисканите документи - „Хеброс – 2019“ ДЗЗД. На 26.02.2020 г. е отворено и ценовото предложение. То не надхвърля прогнозната стойност, затова комисията е предложила да бъде оповестено името на класираната на първо място фирма. В момента текат процедури, които трябва да доведат до сключване на договор с изпълнителя.

На срещата областният управител каза още: „Не на последно място, имам уверение, че след зимното поддържане на пътната мрежа ще започне възстановяване и полагане на пътната маркировка, което е изключително важно за безопасността“.

Сред другите важни пътни обекти са още локалното движение между Пловдив и Асеновград, Околовръстното шосе на Пловдив, изграждането на Югоизточният обход и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ей
  Ей
  15 -14
  10:32, 12 мар 2020
  Ей най-после..Добре,че си отиде старото ялово управление.
  • До
   До Ей
   20 -10
   11:49, 12 мар 2020
   По -ялово управление в Общината, от сегашното едва ли е имало...И номерата, които пробутвате не минават, защото всички виждат, че това са проекти, по които се работи отдавна - никаква заслуга нямат фитковците.
  • Ей
   Ей
   9 -8
   16:14, 12 мар 2020
   Защо трябва да сравняваш едно 16 годишно управление с едва 4 месечно такова?Ясно ,били сте на ясла ,криво ви е ,че загубихте привилегии и сега ви е трудно да повярвате ,че не разпределяте принадена стойност.
  • До
   До Ей
   16 -5
   16:33, 12 мар 2020
   Сегашният така наречен кмет е на ясла от 10 години и четири месеца. На вас в главите ви са само ясли и облаги. Сигурно през ум не ви минава, че за 4 месеца нищичко не свършихте и недоволството расте. Правете се, че не чувате, не виждате - после може и на изненадани да се направите...
  • 33
   333
   18 -4
   17:39, 12 мар 2020
   Каквото и да направи този кмет,той си остана за гражданите един прост и нагъл човек!Да увеличиш данъците два пъти и след наколко дни и заплатата си толкова-какъв трябва да си?На всичкото отгоре е и СОЦИАЛИСТ!!
  • До
   До До от Ей
   5 -6
   19:42, 12 мар 2020
   10 години и 4 месеца- назначен от кой..?Изчакайте поне 16 месеца пък тогава на воля правете онова което най-добре можете.Имам предвид злословенето..да не си помислите нещо друго.
  • Пи
   питагор
   3 -3
   06:35, 13 мар 2020
   ава комунисче ава пионерче главата ти е уловна кът паметника на партизаните в грацката градина ва нали жъ минат тия 16 месеца ва за тебе може да ти се струват много ама жъ минат и пак нищо няма да е направено ва после жъ искате още 16 а после жъ разчитате на офцято да са забравили. За тя 16 месеца дето ги цитираш единствено може да се напрай моста над марица но всеки нурмален знае че това не е ваше пустижение нито на ангу нито на никой ут та община ве даже застрашавате съоражението веке над 5 гудини къду тайничку разрешавате да си минават камиони ве ко си мислите чи хората ни виждат ли. Затва са моли да стане чудо след 16 месеца иначе ще трябва да обещаваш още 16 докато пърумай цъфне и върже ама с то вносен вирус ни знам како жъ стане
  • Кк
   ККК
   5 0
   11:08, 13 мар 2020
   До" ЕЙ " ако вие дойдохте в общината с мисълта да делите и крадете.На тая пътя и е къс.Не отричайте труда на старото управление.Хубаво лошо той е минало.Работете за хората.Но като се прибирам в града чувам и виждам какво става.Много сте са взели на сериозно.Мисля ,че е въпрос на време да се подхлъзните от вашите плюнки.
 • 2
  Ва
  Важно
  11 0
  13:09, 12 мар 2020
  Още по- важно и належащо е ремонта на околовръстният надлез, защото скоро няма да може да се минава.
  • Па
   Па па з
   11 -6
   14:58, 12 мар 2020
   Дайте ремонтите на моста на надлеза на Минчу Ху ,свата на бившия председател Дечко и чакайте да се "разцепи". Дайте му да построи и моста на Марица, пясък за подлагане и насипи бол в реката. И след това му дайте пак "почетен гражданин" .
  • 00
   007
   2 0
   09:23, 13 мар 2020
   стига с този надлез ,минавай по другия
 • 3
  Ед
  един
  4 -6
  20:15, 12 мар 2020
  Тоя мост се строи колчем се зададат някакви избори.Ами хайде започвайте ,само се каните.Само четем, че тоя се срещнал с оня,подмятат се някакви документи, а дейност дотук -никаква.В общината се работи със скоростта на охлюв.какво стана със ремонта на стадиона,кога ще се започне или трябва да мине и тоя мандат.А ремонти на улиците предвиждат ли се в близките 100 години?
 • 4
  11
  112
  8 -3
  07:32, 13 мар 2020
  Какво трябва да чакаме от някого, който показа, че властта му е самоцел и нищо друго.
  • ..
   ..............
   4 0
   13:23, 13 мар 2020
   Ми Фитков- вирус с 4 годишна пандемия
  • Да
   ДА,бе,да
   4 0
   07:29, 14 мар 2020
   Той може и да си яхне метлата доста по-рано!
 • 5
  Ве
  Ветеран.
  3 0
  13:21, 14 мар 2020
  Когато е почнат проекта за моста и тази програма митков изобщо не го е интересувало за моста той си строеше неговия той да мине на здраво от другия край така и стана просто късмет че сега ще го правят по негово време простите ще мислят че е негово дело ха ха нищо няма да направи къде да иде от кой да поиска нещо като знаят всички та партия кви злини прави само вервайте му и ще се управите хубо азък си за нас И за децата които тук няма с какво да ги задържим заради ате червенобузковци

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини