16 °C

Мостът на Марица е сред най-важните пътни проекти на областта

 Сред най-важните пътни обекти в Пловдивска област за тази година е изграждането на моста на река Марица на републикански път Първомай-Градина, който от няколко години е ограничен за ползване на МПС до 5 тона. Това каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева на среща с представители на общините, Областно пътно управление, инженери и проектанти, на която бяха обсъдени етапите на реализация и сроковете за изпълнение на най-важните пътни проекти.

Мостът е компрометиран като цяло. Одобрен е парцеларен план през октомври миналата година, текат процедури по смяна на статута на имотите и прехвърлянето им на АПИ.

“Чакаме резултата от обществена поръчка за изграждане на нов мост с подходи“, уточни областния управител.

Справка в регистъра на обществените поръчки показа, че конкурсът за подаване на документи за изпълнител на проекта е приключил на 12.12. 2019 г., а офертите са отворени на следващия ден. Документи са подадени от две фирми, като в комплектите им е имало липси. След удължаването на срока само едната фирма е изпратила надлежно поисканите документи - „Хеброс – 2019“ ДЗЗД. На 26.02.2020 г. е отворено и ценовото предложение. То не надхвърля прогнозната стойност, затова комисията е предложила да бъде оповестено името на класираната на първо място фирма. В момента текат процедури, които трябва да доведат до сключване на договор с изпълнителя.

На срещата областният управител каза още: „Не на последно място, имам уверение, че след зимното поддържане на пътната мрежа ще започне възстановяване и полагане на пътната маркировка, което е изключително важно за безопасността“.

Сред другите важни пътни обекти са още локалното движение между Пловдив и Асеновград, Околовръстното шосе на Пловдив, изграждането на Югоизточният обход и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ей
  Ей
  15 -14
  10:32, 12 мар 2020
  Ей най-после..Добре,че си отиде старото ялово управление.
  • До
   До Ей
   20 -10
   11:49, 12 мар 2020
   По -ялово управление в Общината, от сегашното едва ли е имало...И номерата, които пробутвате не минават, защото всички виждат, че това са проекти, по които се работи отдавна - никаква заслуга нямат фитковците.
  • Ей
   Ей
   9 -8
   16:14, 12 мар 2020
   Защо трябва да сравняваш едно 16 годишно управление с едва 4 месечно такова?Ясно ,били сте на ясла ,криво ви е ,че загубихте привилегии и сега ви е трудно да повярвате ,че не разпределяте принадена стойност.
  • До
   До Ей
   16 -5
   16:33, 12 мар 2020
   Сегашният така наречен кмет е на ясла от 10 години и четири месеца. На вас в главите ви са само ясли и облаги. Сигурно през ум не ви минава, че за 4 месеца нищичко не свършихте и недоволството расте. Правете се, че не чувате, не виждате - после може и на изненадани да се направите...
  • 33
   333
   18 -4
   17:39, 12 мар 2020
   Каквото и да направи този кмет,той си остана за гражданите един прост и нагъл човек!Да увеличиш данъците два пъти и след наколко дни и заплатата си толкова-какъв трябва да си?На всичкото отгоре е и СОЦИАЛИСТ!!
  • До
   До До от Ей
   5 -6
   19:42, 12 мар 2020
   10 години и 4 месеца- назначен от кой..?Изчакайте поне 16 месеца пък тогава на воля правете онова което най-добре можете.Имам предвид злословенето..да не си помислите нещо друго.
  • Пи
   питагор
   3 -3
   06:35, 13 мар 2020
   ава комунисче ава пионерче главата ти е уловна кът паметника на партизаните в грацката градина ва нали жъ минат тия 16 месеца ва за тебе може да ти се струват много ама жъ минат и пак нищо няма да е направено ва после жъ искате още 16 а после жъ разчитате на офцято да са забравили. За тя 16 месеца дето ги цитираш единствено може да се напрай моста над марица но всеки нурмален знае че това не е ваше пустижение нито на ангу нито на никой ут та община ве даже застрашавате съоражението веке над 5 гудини къду тайничку разрешавате да си минават камиони ве ко си мислите чи хората ни виждат ли. Затва са моли да стане чудо след 16 месеца иначе ще трябва да обещаваш още 16 докато пърумай цъфне и върже ама с то вносен вирус ни знам како жъ стане
  • Кк
   ККК
   5 0
   11:08, 13 мар 2020
   До" ЕЙ " ако вие дойдохте в общината с мисълта да делите и крадете.На тая пътя и е къс.Не отричайте труда на старото управление.Хубаво лошо той е минало.Работете за хората.Но като се прибирам в града чувам и виждам какво става.Много сте са взели на сериозно.Мисля ,че е въпрос на време да се подхлъзните от вашите плюнки.
 • 2
  Ва
  Важно
  11 0
  13:09, 12 мар 2020
  Още по- важно и належащо е ремонта на околовръстният надлез, защото скоро няма да може да се минава.
  • Па
   Па па з
   11 -6
   14:58, 12 мар 2020
   Дайте ремонтите на моста на надлеза на Минчу Ху ,свата на бившия председател Дечко и чакайте да се "разцепи". Дайте му да построи и моста на Марица, пясък за подлагане и насипи бол в реката. И след това му дайте пак "почетен гражданин" .
  • 00
   007
   2 0
   09:23, 13 мар 2020
   стига с този надлез ,минавай по другия
 • 3
  Ед
  един
  4 -6
  20:15, 12 мар 2020
  Тоя мост се строи колчем се зададат някакви избори.Ами хайде започвайте ,само се каните.Само четем, че тоя се срещнал с оня,подмятат се някакви документи, а дейност дотук -никаква.В общината се работи със скоростта на охлюв.какво стана със ремонта на стадиона,кога ще се започне или трябва да мине и тоя мандат.А ремонти на улиците предвиждат ли се в близките 100 години?
 • 4
  11
  112
  8 -3
  07:32, 13 мар 2020
  Какво трябва да чакаме от някого, който показа, че властта му е самоцел и нищо друго.
  • ..
   ..............
   4 0
   13:23, 13 мар 2020
   Ми Фитков- вирус с 4 годишна пандемия
  • Да
   ДА,бе,да
   4 0
   07:29, 14 мар 2020
   Той може и да си яхне метлата доста по-рано!
 • 5
  Ве
  Ветеран.
  3 0
  13:21, 14 мар 2020
  Когато е почнат проекта за моста и тази програма митков изобщо не го е интересувало за моста той си строеше неговия той да мине на здраво от другия край така и стана просто късмет че сега ще го правят по негово време простите ще мислят че е негово дело ха ха нищо няма да направи къде да иде от кой да поиска нещо като знаят всички та партия кви злини прави само вервайте му и ще се управите хубо азък си за нас И за децата които тук няма с какво да ги задържим заради ате червенобузковци

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини