17 °C

Мостът на Марица е сред най-важните пътни проекти на областта

 Сред най-важните пътни обекти в Пловдивска област за тази година е изграждането на моста на река Марица на републикански път Първомай-Градина, който от няколко години е ограничен за ползване на МПС до 5 тона. Това каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева на среща с представители на общините, Областно пътно управление, инженери и проектанти, на която бяха обсъдени етапите на реализация и сроковете за изпълнение на най-важните пътни проекти.

Мостът е компрометиран като цяло. Одобрен е парцеларен план през октомври миналата година, текат процедури по смяна на статута на имотите и прехвърлянето им на АПИ.

“Чакаме резултата от обществена поръчка за изграждане на нов мост с подходи“, уточни областния управител.

Справка в регистъра на обществените поръчки показа, че конкурсът за подаване на документи за изпълнител на проекта е приключил на 12.12. 2019 г., а офертите са отворени на следващия ден. Документи са подадени от две фирми, като в комплектите им е имало липси. След удължаването на срока само едната фирма е изпратила надлежно поисканите документи - „Хеброс – 2019“ ДЗЗД. На 26.02.2020 г. е отворено и ценовото предложение. То не надхвърля прогнозната стойност, затова комисията е предложила да бъде оповестено името на класираната на първо място фирма. В момента текат процедури, които трябва да доведат до сключване на договор с изпълнителя.

На срещата областният управител каза още: „Не на последно място, имам уверение, че след зимното поддържане на пътната мрежа ще започне възстановяване и полагане на пътната маркировка, което е изключително важно за безопасността“.

Сред другите важни пътни обекти са още локалното движение между Пловдив и Асеновград, Околовръстното шосе на Пловдив, изграждането на Югоизточният обход и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ей
  Ей
  15 -14
  10:32, 12 мар 2020
  Ей най-после..Добре,че си отиде старото ялово управление.
  • До
   До Ей
   20 -10
   11:49, 12 мар 2020
   По -ялово управление в Общината, от сегашното едва ли е имало...И номерата, които пробутвате не минават, защото всички виждат, че това са проекти, по които се работи отдавна - никаква заслуга нямат фитковците.
  • Ей
   Ей
   9 -8
   16:14, 12 мар 2020
   Защо трябва да сравняваш едно 16 годишно управление с едва 4 месечно такова?Ясно ,били сте на ясла ,криво ви е ,че загубихте привилегии и сега ви е трудно да повярвате ,че не разпределяте принадена стойност.
  • До
   До Ей
   16 -5
   16:33, 12 мар 2020
   Сегашният така наречен кмет е на ясла от 10 години и четири месеца. На вас в главите ви са само ясли и облаги. Сигурно през ум не ви минава, че за 4 месеца нищичко не свършихте и недоволството расте. Правете се, че не чувате, не виждате - после може и на изненадани да се направите...
  • 33
   333
   18 -4
   17:39, 12 мар 2020
   Каквото и да направи този кмет,той си остана за гражданите един прост и нагъл човек!Да увеличиш данъците два пъти и след наколко дни и заплатата си толкова-какъв трябва да си?На всичкото отгоре е и СОЦИАЛИСТ!!
  • До
   До До от Ей
   5 -6
   19:42, 12 мар 2020
   10 години и 4 месеца- назначен от кой..?Изчакайте поне 16 месеца пък тогава на воля правете онова което най-добре можете.Имам предвид злословенето..да не си помислите нещо друго.
  • Пи
   питагор
   3 -3
   06:35, 13 мар 2020
   ава комунисче ава пионерче главата ти е уловна кът паметника на партизаните в грацката градина ва нали жъ минат тия 16 месеца ва за тебе може да ти се струват много ама жъ минат и пак нищо няма да е направено ва после жъ искате още 16 а после жъ разчитате на офцято да са забравили. За тя 16 месеца дето ги цитираш единствено може да се напрай моста над марица но всеки нурмален знае че това не е ваше пустижение нито на ангу нито на никой ут та община ве даже застрашавате съоражението веке над 5 гудини къду тайничку разрешавате да си минават камиони ве ко си мислите чи хората ни виждат ли. Затва са моли да стане чудо след 16 месеца иначе ще трябва да обещаваш още 16 докато пърумай цъфне и върже ама с то вносен вирус ни знам како жъ стане
  • Кк
   ККК
   5 0
   11:08, 13 мар 2020
   До" ЕЙ " ако вие дойдохте в общината с мисълта да делите и крадете.На тая пътя и е къс.Не отричайте труда на старото управление.Хубаво лошо той е минало.Работете за хората.Но като се прибирам в града чувам и виждам какво става.Много сте са взели на сериозно.Мисля ,че е въпрос на време да се подхлъзните от вашите плюнки.
 • 2
  Ва
  Важно
  11 0
  13:09, 12 мар 2020
  Още по- важно и належащо е ремонта на околовръстният надлез, защото скоро няма да може да се минава.
  • Па
   Па па з
   11 -6
   14:58, 12 мар 2020
   Дайте ремонтите на моста на надлеза на Минчу Ху ,свата на бившия председател Дечко и чакайте да се "разцепи". Дайте му да построи и моста на Марица, пясък за подлагане и насипи бол в реката. И след това му дайте пак "почетен гражданин" .
  • 00
   007
   2 0
   09:23, 13 мар 2020
   стига с този надлез ,минавай по другия
 • 3
  Ед
  един
  4 -6
  20:15, 12 мар 2020
  Тоя мост се строи колчем се зададат някакви избори.Ами хайде започвайте ,само се каните.Само четем, че тоя се срещнал с оня,подмятат се някакви документи, а дейност дотук -никаква.В общината се работи със скоростта на охлюв.какво стана със ремонта на стадиона,кога ще се започне или трябва да мине и тоя мандат.А ремонти на улиците предвиждат ли се в близките 100 години?
 • 4
  11
  112
  8 -3
  07:32, 13 мар 2020
  Какво трябва да чакаме от някого, който показа, че властта му е самоцел и нищо друго.
  • ..
   ..............
   4 0
   13:23, 13 мар 2020
   Ми Фитков- вирус с 4 годишна пандемия
  • Да
   ДА,бе,да
   4 0
   07:29, 14 мар 2020
   Той може и да си яхне метлата доста по-рано!
 • 5
  Ве
  Ветеран.
  3 0
  13:21, 14 мар 2020
  Когато е почнат проекта за моста и тази програма митков изобщо не го е интересувало за моста той си строеше неговия той да мине на здраво от другия край така и стана просто късмет че сега ще го правят по негово време простите ще мислят че е негово дело ха ха нищо няма да направи къде да иде от кой да поиска нещо като знаят всички та партия кви злини прави само вервайте му и ще се управите хубо азък си за нас И за децата които тук няма с какво да ги задържим заради ате червенобузковци

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини