Герой от САЩ- 94 води листата на ДПС в София. Преглед на националния печат



„Новинар":

Футболист и тв водещ начело в листите на ДПС в София

Тв водещ и бивш футболист ще печелят изборни гласове за ДПС в София. Това стана ясно в събота, когато партията на Ахмед Доган обяви листите и мажоритарните си кандидати за вота за национален парламент. Водач на пропорционалната листа в 23-ти многомандатен избирателен район в столицата ще бъде Емил Кременлиев. Той беше част от звездния ни национален отбор по футбол, който се класира на 4-о място на световното първенство в САЩ през 1994 г. В 24-ти МИР - София, политическата сила заложи и на друго известно лице - Тимур Халилов. Той е водещият на новините на турски език по Българската национална телевизия.



„24 Часа":

Яне цака БСП с враг на Петков, ГЕРБ - с Цветан Цветанов

"Ще сме извънсистемен за статуквото играч. Забравете, че кампанията трябвало да бъде водоравна и по сценария от последните 20 г., тръгнал от кръглата маса и Луканов. Каквото разберем, ще го огласяваме."

Тази закана към корумпираните отправи лидерът на РЗС Яне Янев вчера при представянето на кандидат-депутатите.

Той е и в двете позиции в Благоевград, където се зарече да победи и двамата Ахмедовци (Доган и Башев). Освен това се явява и като водач на листата в 25-и МИР.

Красимир Каракачанов от ВМРО играе за Русе. Димитър Абаджиев поема морето - №1 е и в Бургас, и във Варна. Във Велико Търново от РЗС играе бивш кандидат-кмет от ГЕРБ - сладкарският бос Цветан Цветанов. В Плевен срещу Румен Петков излиза отявленият му противник ген. Илия Илиев, който заради него напусна системата на МВР.



Галеви.

„Труд":

Братя Галеви пак останаха в затвора



Совалки между затвора и Съдебната палата ознаменуваха през уикенда искането за освобождаване на Пламен Галев и Ангел Христов. Бившите барети са официално регистрирани от РИК Кюстендил като кандидат-депутати за 41-вото народно събрание.



В 9 ч в неделя адвокатите на Братя Галеви - Менко Менков и Йордан Киров, пристигнаха пред Софийския затвор, за да настояват клиентите им незабавно да бъдат пуснати.

"Уведомяваме ви, че от 0,00 ч на 14 юни при вас има две незаконно задържани лица. Тъй като предизборната кампания официално стартира, те разполагат с имунитет", каза адвокат Менков на директора на зандана Милети Орешарски по телефона. В отговор получи уверение, че молбата му ще бъде предадена на дежурния обвинител в Софийската градска прокуратура Борис Балев.Последва нов разговор по GSM-a, този път между Менков и градския прокурор на София Николай Кокинов. Беседата им чуха по високоговорител и журналистите.



Росен Маринов - в ареста.

„Труд":

Плашат с мен тия, дето ритат срещу властта



Арестуваният за подкуп Росен Маринов:



"Натопиха ме отвсякъде. Дължаха ми над 2 млн. лв. за доставка на катери. Явно държавата използва белезниците като начин на разплащане." Това заяви вчера Росен Маринов, преди да бъде изправен пред Софийския градски съд (СГС). Гологлавият бизнесмен бе арестуван в четвъртък след акция на ДАНС и Софийска градска прокуратура по обвинение, че е искал да даде 100 000 лева подкуп на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Марин Димитров.

Фирмата на Маринов - "Автоинженеринг", спечелила конкурс за доставка на два катера по време на предишното ръководството на рибната агенция за общо 2 млн. и 500 хил. лева. В края на януари обаче новият шеф Марин Димитров отменил заповедта с мотива, че ИАРА няма пари за тази поръчка. Маринов обжалвал решението му пред Комисията за защита на конкуренцията. А от своя страна Димитров подал жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на комисията. Делото е насрочено за ноември. В петък Димитров обясни пред "Труд", че Маринов поискал да му даде рушвет, за да си оттегли жалбата пред ВАС.
Източник: news-bg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини