11 °C

Да опазим Дядо Коледа, призовават от Читалището

Читалищните дейци се обръщат към гражданите и гостите на Първомай с молба да опазим това, което имаме:

Декември е и по традиция пред читалището поставяме Дядо Коледа и украсената елха, звучат коледни песни, пишат те в пост във фейсбук. Настроението е празнично. Минават хора и се радват на украсата, снимат се с добрия старец, водят децата си, снимат и тях. Умиляващо и вълнуващо е. Вече 15 години Дядо Коледа е с нас.

На фона на тази иделична картина се проявяват техните притеснения:  Необяснимо защо, той (Дядо Коледа) предизвиква агресия у някои наши млади съграждани. Вече два пъти го събарят и обезглавяват. Последния път пукнаха главата му. Служителите правят всичко , за да го опазят, ремонтират го и се грижат за него.

Обръщаме се с призив към вас: Уважаеми съграждани, моля не наранявайте добрия старец. Нека по-дълго остане с нас и ни радва. Нека не позволяваме агресията и липсата на добро възпитание да помрачават празника ни.

Както всяка година, така и тази Коледните празници ще бъдат ознаменувани с голям Коледен концерт, организиран от читалището на 20 декември от 18 часа. Към самодейците от читалищните състави Певчески ансамбъл „Първомай“, ТК „Евридика“ ще се присъединят ученици от СУ „Златаров“, ПГСС „ Васил Левски“, НУ „Христо Ботев“ и танцьорките на ТК „Тракийка“.

А Новата година по традиция ще бъде посрещната с чаша вино на площада пред читалището.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  22
  223
  1 0
  11:50, 17 дек 2019
  Поставете камера.
 • 2
  77
  777
  5 -5
  12:39, 17 дек 2019
  Не е ли време да измислите нещо по модерно и креативно. Направо вече ни се повръща от този Дядо Коледа.даже хората се зарадваха че тази година ще ни освободи от присъствието си.
 • 3
  Пи
  питагор
  2 0
  15:33, 17 дек 2019
  Ъм къту му са пукнали глъвътъ ве обадихте ли са на бърза помощ да дойдат да го превържат май не. Другия път са обадете и на бърза помощ и на пулицията стига са спали. Но това е нурмално те като фатат на наркоманяту зоба оня са изнервят и почват да чупят щото трудно се живее без зоб.
 • 4
  12
  123
  0 0
  16:28, 17 дек 2019
  Къде е тръгнал Дядо Коледа без Снежанка?
 • 5
  7/
  7/8
  5 0
  19:37, 17 дек 2019
  Идилична ,не иделична се пише Т.Кирякова.Как се назначават хора на работа в България ,някой ще обясни ли?
  • Се
   Сефте
   5 0
   03:11, 18 дек 2019
   Нима за първи път Теодора Кирякова пише неграмотно? Математичка и информатичка, ама най-много е шоумен. Мястото й не в журналистиката - там се иска поне грамотност по български език, че и още нещо. Пробва да работи като учител, ама не я бива и за тази работа.
 • 6
  Ци
  Цирк
  1 -3
  06:04, 18 дек 2019
  Защо дядо ? След като коледа е от женски род.
 • 7
  66
  666
  1 -1
  18:25, 18 дек 2019
  Да така е.Всяка година една и съща грозна ''украса'' виси пред читалището! Така ли тези, които отговарят за нея не гледат какво правят хората по света? Втръснахте ни с тези грозни кутии по елхата и гъгнещата кукла. Може би някои ще се оправдаят ,че няма пари за глезотии и по-важни са заплатите.

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини