9 °C

Да опазим Дядо Коледа, призовават от Читалището

Читалищните дейци се обръщат към гражданите и гостите на Първомай с молба да опазим това, което имаме:

Декември е и по традиция пред читалището поставяме Дядо Коледа и украсената елха, звучат коледни песни, пишат те в пост във фейсбук. Настроението е празнично. Минават хора и се радват на украсата, снимат се с добрия старец, водят децата си, снимат и тях. Умиляващо и вълнуващо е. Вече 15 години Дядо Коледа е с нас.

На фона на тази иделична картина се проявяват техните притеснения:  Необяснимо защо, той (Дядо Коледа) предизвиква агресия у някои наши млади съграждани. Вече два пъти го събарят и обезглавяват. Последния път пукнаха главата му. Служителите правят всичко , за да го опазят, ремонтират го и се грижат за него.

Обръщаме се с призив към вас: Уважаеми съграждани, моля не наранявайте добрия старец. Нека по-дълго остане с нас и ни радва. Нека не позволяваме агресията и липсата на добро възпитание да помрачават празника ни.

Както всяка година, така и тази Коледните празници ще бъдат ознаменувани с голям Коледен концерт, организиран от читалището на 20 декември от 18 часа. Към самодейците от читалищните състави Певчески ансамбъл „Първомай“, ТК „Евридика“ ще се присъединят ученици от СУ „Златаров“, ПГСС „ Васил Левски“, НУ „Христо Ботев“ и танцьорките на ТК „Тракийка“.

А Новата година по традиция ще бъде посрещната с чаша вино на площада пред читалището.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  22
  223
  1 0
  11:50, 17 дек 2019
  Поставете камера.
 • 2
  77
  777
  5 -5
  12:39, 17 дек 2019
  Не е ли време да измислите нещо по модерно и креативно. Направо вече ни се повръща от този Дядо Коледа.даже хората се зарадваха че тази година ще ни освободи от присъствието си.
 • 3
  Пи
  питагор
  2 0
  15:33, 17 дек 2019
  Ъм къту му са пукнали глъвътъ ве обадихте ли са на бърза помощ да дойдат да го превържат май не. Другия път са обадете и на бърза помощ и на пулицията стига са спали. Но това е нурмално те като фатат на наркоманяту зоба оня са изнервят и почват да чупят щото трудно се живее без зоб.
 • 4
  12
  123
  0 0
  16:28, 17 дек 2019
  Къде е тръгнал Дядо Коледа без Снежанка?
 • 5
  7/
  7/8
  5 0
  19:37, 17 дек 2019
  Идилична ,не иделична се пише Т.Кирякова.Как се назначават хора на работа в България ,някой ще обясни ли?
  • Се
   Сефте
   5 0
   03:11, 18 дек 2019
   Нима за първи път Теодора Кирякова пише неграмотно? Математичка и информатичка, ама най-много е шоумен. Мястото й не в журналистиката - там се иска поне грамотност по български език, че и още нещо. Пробва да работи като учител, ама не я бива и за тази работа.
 • 6
  Ци
  Цирк
  1 -3
  06:04, 18 дек 2019
  Защо дядо ? След като коледа е от женски род.
 • 7
  66
  666
  1 -1
  18:25, 18 дек 2019
  Да така е.Всяка година една и съща грозна ''украса'' виси пред читалището! Така ли тези, които отговарят за нея не гледат какво правят хората по света? Втръснахте ни с тези грозни кутии по елхата и гъгнещата кукла. Може би някои ще се оправдаят ,че няма пари за глезотии и по-важни са заплатите.

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини