3 °C

Готова е справката за актуалното финансово състояние на общината

Готова е справката за актуалното финансово състояние на общината към 8 ноември 2019 година, след одит извършена след поемането на поста кмет от Николай Митков.

При допуснат минимален риск от отклонение в крайната стойност, поради незавършения отчетен период до края на 2019 година, е установено, че размерът на задълженията на Община Първомай е в размер на 4 194 698, 18 лв.

От тях 536 763, 13 лв. са задълженията към НАП, натрупани в периода юли-октомври 2019 г.

Общината дължи и почти 62 000 лв. за наложени финансови корекции на проекта за модернизация на базата на ПГСС. За тези средства предстои съдебна битка.

Малко над 407 хил. лв. са получени от държавната субсидия , но не са разплатени с общинските училища.

Не са изплатени средства, които с решение на ОбС са предвидени и обещани за дофинансиране на маломерни и слети паралелки в размер на 580 294 лв.

495 781 лв. Са средствата, които са дошли в общинската хазна от Републиканския бюджет и е трябвало да бъдат използвани за делегирани от държавата дейности, но вместо това са използвани за разплащане на местни дейности.

Данните са от справката, която кметът Николай Митков е предоставил на ОбС за разглеждане по време на предстоящата сесия.

Първата стъпка, която ще бъде предприета от него е засилено събиране на приходите от месни данъци и такси, които към 28 ноември са 1 351 982,43 лв.

Предстоят рестриктивни действия и политики за преодоляване на дефицита, редуциране или съкращаване на разходите и ограничаване на някои местни дейности.

Ще се търси и помощта и съдействието на финансовото министерство за преодоляване на създалото се положение.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Сп
  Справедлив
  14 0
  12:44, 17 дек 2019
  Да се търси отговорност
 • 2
  Пи
  питагор
  12 -5
  12:51, 17 дек 2019
  Явааа пак комунистичеки лъжи ва. Да ричем чи общината има задължения тува ни може да се успори. Обаче ми обяснете как става тува по дяволите едни пари които са за определена дейност да бъдат пухарчени за друга. Тува узначава чи нито считоводството е на място нито никой в та община нито общинския съвет ниту бившия зам кмет.Нали са отчита и гласува бюжета ва а бюжета е един вид разписание кои пари за како да са харчат ва направу нивируятно излиза чи сички са серсеми. Тува е ничувано тува означава чи трябва да се изгони целия финансов и счетоводен отдел на общинътъ и митката заедно с него ама той веке е кметь. Кажете ми кък така жъ има финансови курекции в размер на 66 бона по изпълнение на проект тува узначава чи някой пак е дрямал и лапал мухите. Изобщо то одит пуказва кък тя дето са сега на власт са виновни заедно с ангу тува същу е ничувано изобщо комунистите са способни на чудеса.
  • Об
   Общински съветник
   3 0
   03:03, 18 дек 2019
   Който държи ножа, той реже баницата! Ето затова са тези 60 хиляди неверифицирани, които ще са за сметка на общинския бюджет. Нали направиха хубаво училище - за чудо и приказ … Ама не е само това училище, и друго голямо лапа общински пари, пак по същата причина.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   07:18, 18 дек 2019
   Яваа си убяснението за ко са тогава те бюжети зако тогава го гласуват и после го утчитат ами да си харчат къкту си искат тугава да разпуснат обс и тугава сичко жъ е наред. Значи баба гина може с малката си пенсия да управлява бюджета си като задели 40 кинта за лекарства средно 80лв за данък на къщурката си 30 кинта за ток и темподобни а общинътъ ни може. Да е тъка дайте да направим един референдум и пърумай да стане единствената зона на здрача в България в която да се установи банично-ножова диктатура. Тогава всичко ще е законно и кмета спокойно може да реше баницата с ножа щото той законно жъ е негов демек той жъ го държи къкто убясняваш.
 • 3
  Фа
  Фак оф редс
  23 -4
  13:08, 17 дек 2019
  Всеки нормален бял човек би си задал въпроса: Защо г-н Папазов не е подсъдим? Защо трябва да се правят икономии и съкращения на местни дейности, вместо да мислят начини да се печелят пари и отговорните за фалита на общината да бъдат осъдени? Има само един отговор.. Липса на компетентност и морал на новите управници. Толкова мерак за власт, а накрая не знаят какво да правят.. С една дума ниското ниво от предишните се запазва..както се запазват и старите съветници и администрация.. Те са си същите.. Нов публичен дом със стари к... ви
  • Fu
   fuck the mayor and ex-mayor
   25 -4
   13:51, 17 дек 2019
   Митков, преди да правиш съкращения, да уволняваш, да редуцираш и да вдигаш данъци :
   1. Изкарай публичен списък с длъжниците на общината - пълен списък с всички дългове от данъци , такси смет и т.н.
   2. Потърси отговорност от съответните длъжности лица , сезирай нужните институции за това.
   3. Чак тогава имаш правото да сложиш ярема на рестрикции на населението в този град
   В противен случай си същия "мишок" като предхождащите и бързо ще осетиш народната "любов"
  • Ча
   Чакайте
   2 -5
   02:59, 18 дек 2019
   Чакайте, бе хора! От тук нататък Кметът ще решава какво да прави.
  • Пи
   питагор
   3 -4
   08:25, 18 дек 2019
   Кък жъ реши какво да прави като той е част от проблема ве тува ни го разбирате май. Сичко жъ е много шум за нищо колкото да залъже избирателите си които искаха прумяна но каква и те ни знаят ако ги питаш.
 • 4
  12
  123
  4 -8
  14:27, 17 дек 2019
  Мишоците пълзят из този сайт. Виж коментара
  • Зи
   Зик
   26 0
   15:16, 17 дек 2019
   Засилено си приберете данъците и таксите от Краставичаро
  • Ка
   Какво имаш пред вид?
   1 -1
   02:57, 18 дек 2019
   Какво искате да кажете?
 • 5
  ?
  ?
  17 0
  16:05, 17 дек 2019
  Как един ВЪТРЕШЕН ОДИТ се смали до Справка за актуалното състояние?
  • Кр
   Кратък срок
   6 0
   02:56, 18 дек 2019
   За 10 дни само един одитор може ли да направи цялостен одит при не приключила финансова година??? Одит се прави от десетина души за два-три месеца. За момента и това е достатъчно. Ще дойде и Сметна палата, когато му дойде времето.
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  9 -2
  17:20, 17 дек 2019
  Ако бяхте преизбрали папаза за (ПЕТИ) пореден път, ся всичко щеше да е наред! Нямаше да има одити, нямаше да има патаклами! Ех за малко да го преизберете тоя човек! А той толкова години ви раздава фафлички и ви вика "здрасти" - неблагодарно племе ей!
  Ся излиза, че всичко е в батака, и града и финансите на общинътъ. Нещастна работа сте, сериозно. Зор , зор да го преизберете пак - Вашия ПАПА!
 • 7
  Ра
  Разбирай го така
  10 -2
  19:54, 17 дек 2019
  Другари за два мандата с наше главно участие в управлението на общината каква каша забъркахме сега трябва да се оправяме но разчитаме населениието да прояви разбиране и търпимост защото ще забъркаме поголяма.
 • 8
  11
  1111
  14 0
  01:41, 18 дек 2019
  Елеонора от Мтел-а да не е работила в общината?
 • 9
  Ве
  Ветеран.
  2 -6
  07:14, 18 дек 2019
  Кумонистите са така отпускат им за нещо си те за д... Виж коментара
 • 10
  =&
  =&&&&&&&&
  0 0
  07:32, 13 яну 2020
  Защо не се даде отговор,защо бившия общински съвет е гласувал на Дечо Петков два пъти по 2000 и веднъж 5000 лв.?,За къде са ползвани средствата?Сигурно има документ /протокол/,където се вижда,кой е бил ”за” и кой ”против!
  Защо не се взема това под внимание?Нека да се даде разяснения по случая.
  Това,че кумичката му работи не където трябва,не е ли конфликт на интереси?Защо до сега не се повдигна въпроса за гласуваните за Дечо пари?
  Нека Дечко да не продължава да рови и да си пъха носа,където не трябва,защото няма да стане отново председател.Явно,много парички още му трябват!

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини