21 °C

Готова е справката за актуалното финансово състояние на общината

Готова е справката за актуалното финансово състояние на общината към 8 ноември 2019 година, след одит извършена след поемането на поста кмет от Николай Митков.

При допуснат минимален риск от отклонение в крайната стойност, поради незавършения отчетен период до края на 2019 година, е установено, че размерът на задълженията на Община Първомай е в размер на 4 194 698, 18 лв.

От тях 536 763, 13 лв. са задълженията към НАП, натрупани в периода юли-октомври 2019 г.

Общината дължи и почти 62 000 лв. за наложени финансови корекции на проекта за модернизация на базата на ПГСС. За тези средства предстои съдебна битка.

Малко над 407 хил. лв. са получени от държавната субсидия , но не са разплатени с общинските училища.

Не са изплатени средства, които с решение на ОбС са предвидени и обещани за дофинансиране на маломерни и слети паралелки в размер на 580 294 лв.

495 781 лв. Са средствата, които са дошли в общинската хазна от Републиканския бюджет и е трябвало да бъдат използвани за делегирани от държавата дейности, но вместо това са използвани за разплащане на местни дейности.

Данните са от справката, която кметът Николай Митков е предоставил на ОбС за разглеждане по време на предстоящата сесия.

Първата стъпка, която ще бъде предприета от него е засилено събиране на приходите от месни данъци и такси, които към 28 ноември са 1 351 982,43 лв.

Предстоят рестриктивни действия и политики за преодоляване на дефицита, редуциране или съкращаване на разходите и ограничаване на някои местни дейности.

Ще се търси и помощта и съдействието на финансовото министерство за преодоляване на създалото се положение.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Сп
  Справедлив
  14 0
  12:44, 17 дек 2019
  Да се търси отговорност
 • 2
  Пи
  питагор
  12 -5
  12:51, 17 дек 2019
  Явааа пак комунистичеки лъжи ва. Да ричем чи общината има задължения тува ни може да се успори. Обаче ми обяснете как става тува по дяволите едни пари които са за определена дейност да бъдат пухарчени за друга. Тува узначава чи нито считоводството е на място нито никой в та община нито общинския съвет ниту бившия зам кмет.Нали са отчита и гласува бюжета ва а бюжета е един вид разписание кои пари за како да са харчат ва направу нивируятно излиза чи сички са серсеми. Тува е ничувано тува означава чи трябва да се изгони целия финансов и счетоводен отдел на общинътъ и митката заедно с него ама той веке е кметь. Кажете ми кък така жъ има финансови курекции в размер на 66 бона по изпълнение на проект тува узначава чи някой пак е дрямал и лапал мухите. Изобщо то одит пуказва кък тя дето са сега на власт са виновни заедно с ангу тува същу е ничувано изобщо комунистите са способни на чудеса.
  • Об
   Общински съветник
   3 0
   03:03, 18 дек 2019
   Който държи ножа, той реже баницата! Ето затова са тези 60 хиляди неверифицирани, които ще са за сметка на общинския бюджет. Нали направиха хубаво училище - за чудо и приказ … Ама не е само това училище, и друго голямо лапа общински пари, пак по същата причина.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   07:18, 18 дек 2019
   Яваа си убяснението за ко са тогава те бюжети зако тогава го гласуват и после го утчитат ами да си харчат къкту си искат тугава да разпуснат обс и тугава сичко жъ е наред. Значи баба гина може с малката си пенсия да управлява бюджета си като задели 40 кинта за лекарства средно 80лв за данък на къщурката си 30 кинта за ток и темподобни а общинътъ ни може. Да е тъка дайте да направим един референдум и пърумай да стане единствената зона на здрача в България в която да се установи банично-ножова диктатура. Тогава всичко ще е законно и кмета спокойно може да реше баницата с ножа щото той законно жъ е негов демек той жъ го държи къкто убясняваш.
 • 3
  Фа
  Фак оф редс
  23 -4
  13:08, 17 дек 2019
  Всеки нормален бял човек би си задал въпроса: Защо г-н Папазов не е подсъдим? Защо трябва да се правят икономии и съкращения на местни дейности, вместо да мислят начини да се печелят пари и отговорните за фалита на общината да бъдат осъдени? Има само един отговор.. Липса на компетентност и морал на новите управници. Толкова мерак за власт, а накрая не знаят какво да правят.. С една дума ниското ниво от предишните се запазва..както се запазват и старите съветници и администрация.. Те са си същите.. Нов публичен дом със стари к... ви
  • Fu
   fuck the mayor and ex-mayor
   25 -4
   13:51, 17 дек 2019
   Митков, преди да правиш съкращения, да уволняваш, да редуцираш и да вдигаш данъци :
   1. Изкарай публичен списък с длъжниците на общината - пълен списък с всички дългове от данъци , такси смет и т.н.
   2. Потърси отговорност от съответните длъжности лица , сезирай нужните институции за това.
   3. Чак тогава имаш правото да сложиш ярема на рестрикции на населението в този град
   В противен случай си същия "мишок" като предхождащите и бързо ще осетиш народната "любов"
  • Ча
   Чакайте
   2 -5
   02:59, 18 дек 2019
   Чакайте, бе хора! От тук нататък Кметът ще решава какво да прави.
  • Пи
   питагор
   3 -4
   08:25, 18 дек 2019
   Кък жъ реши какво да прави като той е част от проблема ве тува ни го разбирате май. Сичко жъ е много шум за нищо колкото да залъже избирателите си които искаха прумяна но каква и те ни знаят ако ги питаш.
 • 4
  12
  123
  4 -8
  14:27, 17 дек 2019
  Мишоците пълзят из този сайт. Виж коментара
  • Зи
   Зик
   26 0
   15:16, 17 дек 2019
   Засилено си приберете данъците и таксите от Краставичаро
  • Ка
   Какво имаш пред вид?
   1 -1
   02:57, 18 дек 2019
   Какво искате да кажете?
 • 5
  ?
  ?
  17 0
  16:05, 17 дек 2019
  Как един ВЪТРЕШЕН ОДИТ се смали до Справка за актуалното състояние?
  • Кр
   Кратък срок
   6 0
   02:56, 18 дек 2019
   За 10 дни само един одитор може ли да направи цялостен одит при не приключила финансова година??? Одит се прави от десетина души за два-три месеца. За момента и това е достатъчно. Ще дойде и Сметна палата, когато му дойде времето.
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  9 -2
  17:20, 17 дек 2019
  Ако бяхте преизбрали папаза за (ПЕТИ) пореден път, ся всичко щеше да е наред! Нямаше да има одити, нямаше да има патаклами! Ех за малко да го преизберете тоя човек! А той толкова години ви раздава фафлички и ви вика "здрасти" - неблагодарно племе ей!
  Ся излиза, че всичко е в батака, и града и финансите на общинътъ. Нещастна работа сте, сериозно. Зор , зор да го преизберете пак - Вашия ПАПА!
 • 7
  Ра
  Разбирай го така
  10 -2
  19:54, 17 дек 2019
  Другари за два мандата с наше главно участие в управлението на общината каква каша забъркахме сега трябва да се оправяме но разчитаме населениието да прояви разбиране и търпимост защото ще забъркаме поголяма.
 • 8
  11
  1111
  14 0
  01:41, 18 дек 2019
  Елеонора от Мтел-а да не е работила в общината?
 • 9
  Ве
  Ветеран.
  2 -6
  07:14, 18 дек 2019
  Кумонистите са така отпускат им за нещо си те за д... Виж коментара
 • 10
  =&
  =&&&&&&&&
  0 0
  07:32, 13 яну 2020
  Защо не се даде отговор,защо бившия общински съвет е гласувал на Дечо Петков два пъти по 2000 и веднъж 5000 лв.?,За къде са ползвани средствата?Сигурно има документ /протокол/,където се вижда,кой е бил ”за” и кой ”против!
  Защо не се взема това под внимание?Нека да се даде разяснения по случая.
  Това,че кумичката му работи не където трябва,не е ли конфликт на интереси?Защо до сега не се повдигна въпроса за гласуваните за Дечо пари?
  Нека Дечко да не продължава да рови и да си пъха носа,където не трябва,защото няма да стане отново председател.Явно,много парички още му трябват!

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини