8 °C

Готова е справката за актуалното финансово състояние на общината

Готова е справката за актуалното финансово състояние на общината към 8 ноември 2019 година, след одит извършена след поемането на поста кмет от Николай Митков.

При допуснат минимален риск от отклонение в крайната стойност, поради незавършения отчетен период до края на 2019 година, е установено, че размерът на задълженията на Община Първомай е в размер на 4 194 698, 18 лв.

От тях 536 763, 13 лв. са задълженията към НАП, натрупани в периода юли-октомври 2019 г.

Общината дължи и почти 62 000 лв. за наложени финансови корекции на проекта за модернизация на базата на ПГСС. За тези средства предстои съдебна битка.

Малко над 407 хил. лв. са получени от държавната субсидия , но не са разплатени с общинските училища.

Не са изплатени средства, които с решение на ОбС са предвидени и обещани за дофинансиране на маломерни и слети паралелки в размер на 580 294 лв.

495 781 лв. Са средствата, които са дошли в общинската хазна от Републиканския бюджет и е трябвало да бъдат използвани за делегирани от държавата дейности, но вместо това са използвани за разплащане на местни дейности.

Данните са от справката, която кметът Николай Митков е предоставил на ОбС за разглеждане по време на предстоящата сесия.

Първата стъпка, която ще бъде предприета от него е засилено събиране на приходите от месни данъци и такси, които към 28 ноември са 1 351 982,43 лв.

Предстоят рестриктивни действия и политики за преодоляване на дефицита, редуциране или съкращаване на разходите и ограничаване на някои местни дейности.

Ще се търси и помощта и съдействието на финансовото министерство за преодоляване на създалото се положение.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Сп
  Справедлив
  14 0
  12:44, 17 дек 2019
  Да се търси отговорност
 • 2
  Пи
  питагор
  12 -5
  12:51, 17 дек 2019
  Явааа пак комунистичеки лъжи ва. Да ричем чи общината има задължения тува ни може да се успори. Обаче ми обяснете как става тува по дяволите едни пари които са за определена дейност да бъдат пухарчени за друга. Тува узначава чи нито считоводството е на място нито никой в та община нито общинския съвет ниту бившия зам кмет.Нали са отчита и гласува бюжета ва а бюжета е един вид разписание кои пари за како да са харчат ва направу нивируятно излиза чи сички са серсеми. Тува е ничувано тува означава чи трябва да се изгони целия финансов и счетоводен отдел на общинътъ и митката заедно с него ама той веке е кметь. Кажете ми кък така жъ има финансови курекции в размер на 66 бона по изпълнение на проект тува узначава чи някой пак е дрямал и лапал мухите. Изобщо то одит пуказва кък тя дето са сега на власт са виновни заедно с ангу тува същу е ничувано изобщо комунистите са способни на чудеса.
  • Об
   Общински съветник
   3 0
   03:03, 18 дек 2019
   Който държи ножа, той реже баницата! Ето затова са тези 60 хиляди неверифицирани, които ще са за сметка на общинския бюджет. Нали направиха хубаво училище - за чудо и приказ … Ама не е само това училище, и друго голямо лапа общински пари, пак по същата причина.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   07:18, 18 дек 2019
   Яваа си убяснението за ко са тогава те бюжети зако тогава го гласуват и после го утчитат ами да си харчат къкту си искат тугава да разпуснат обс и тугава сичко жъ е наред. Значи баба гина може с малката си пенсия да управлява бюджета си като задели 40 кинта за лекарства средно 80лв за данък на къщурката си 30 кинта за ток и темподобни а общинътъ ни може. Да е тъка дайте да направим един референдум и пърумай да стане единствената зона на здрача в България в която да се установи банично-ножова диктатура. Тогава всичко ще е законно и кмета спокойно може да реше баницата с ножа щото той законно жъ е негов демек той жъ го държи къкто убясняваш.
 • 3
  Фа
  Фак оф редс
  23 -4
  13:08, 17 дек 2019
  Всеки нормален бял човек би си задал въпроса: Защо г-н Папазов не е подсъдим? Защо трябва да се правят икономии и съкращения на местни дейности, вместо да мислят начини да се печелят пари и отговорните за фалита на общината да бъдат осъдени? Има само един отговор.. Липса на компетентност и морал на новите управници. Толкова мерак за власт, а накрая не знаят какво да правят.. С една дума ниското ниво от предишните се запазва..както се запазват и старите съветници и администрация.. Те са си същите.. Нов публичен дом със стари к... ви
  • Fu
   fuck the mayor and ex-mayor
   25 -4
   13:51, 17 дек 2019
   Митков, преди да правиш съкращения, да уволняваш, да редуцираш и да вдигаш данъци :
   1. Изкарай публичен списък с длъжниците на общината - пълен списък с всички дългове от данъци , такси смет и т.н.
   2. Потърси отговорност от съответните длъжности лица , сезирай нужните институции за това.
   3. Чак тогава имаш правото да сложиш ярема на рестрикции на населението в този град
   В противен случай си същия "мишок" като предхождащите и бързо ще осетиш народната "любов"
  • Ча
   Чакайте
   2 -5
   02:59, 18 дек 2019
   Чакайте, бе хора! От тук нататък Кметът ще решава какво да прави.
  • Пи
   питагор
   3 -4
   08:25, 18 дек 2019
   Кък жъ реши какво да прави като той е част от проблема ве тува ни го разбирате май. Сичко жъ е много шум за нищо колкото да залъже избирателите си които искаха прумяна но каква и те ни знаят ако ги питаш.
 • 4
  12
  123
  4 -8
  14:27, 17 дек 2019
  Мишоците пълзят из този сайт. Виж коментара
  • Зи
   Зик
   26 0
   15:16, 17 дек 2019
   Засилено си приберете данъците и таксите от Краставичаро
  • Ка
   Какво имаш пред вид?
   1 -1
   02:57, 18 дек 2019
   Какво искате да кажете?
 • 5
  ?
  ?
  17 0
  16:05, 17 дек 2019
  Как един ВЪТРЕШЕН ОДИТ се смали до Справка за актуалното състояние?
  • Кр
   Кратък срок
   6 0
   02:56, 18 дек 2019
   За 10 дни само един одитор може ли да направи цялостен одит при не приключила финансова година??? Одит се прави от десетина души за два-три месеца. За момента и това е достатъчно. Ще дойде и Сметна палата, когато му дойде времето.
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  9 -2
  17:20, 17 дек 2019
  Ако бяхте преизбрали папаза за (ПЕТИ) пореден път, ся всичко щеше да е наред! Нямаше да има одити, нямаше да има патаклами! Ех за малко да го преизберете тоя човек! А той толкова години ви раздава фафлички и ви вика "здрасти" - неблагодарно племе ей!
  Ся излиза, че всичко е в батака, и града и финансите на общинътъ. Нещастна работа сте, сериозно. Зор , зор да го преизберете пак - Вашия ПАПА!
 • 7
  Ра
  Разбирай го така
  10 -2
  19:54, 17 дек 2019
  Другари за два мандата с наше главно участие в управлението на общината каква каша забъркахме сега трябва да се оправяме но разчитаме населениието да прояви разбиране и търпимост защото ще забъркаме поголяма.
 • 8
  11
  1111
  14 0
  01:41, 18 дек 2019
  Елеонора от Мтел-а да не е работила в общината?
 • 9
  Ве
  Ветеран.
  2 -6
  07:14, 18 дек 2019
  Кумонистите са така отпускат им за нещо си те за д... Виж коментара
 • 10
  =&
  =&&&&&&&&
  0 0
  07:32, 13 яну 2020
  Защо не се даде отговор,защо бившия общински съвет е гласувал на Дечо Петков два пъти по 2000 и веднъж 5000 лв.?,За къде са ползвани средствата?Сигурно има документ /протокол/,където се вижда,кой е бил ”за” и кой ”против!
  Защо не се взема това под внимание?Нека да се даде разяснения по случая.
  Това,че кумичката му работи не където трябва,не е ли конфликт на интереси?Защо до сега не се повдигна въпроса за гласуваните за Дечо пари?
  Нека Дечко да не продължава да рови и да си пъха носа,където не трябва,защото няма да стане отново председател.Явно,много парички още му трябват!

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини