23 °C

Предстои да бъде приет променен Правилник за дейността на ОбС

Промени в Правилника за дейността на Общинския съвет предстои да гласуват съветниците на своята редовна сесия.

Три са основните промени, предложени от председателя Христо Вълчев.

Едната се отнася до реда на внасяне на предложения за решения. До сега с докладни проекторешения можеха да предлагат кметът, заместниците му и секретарят на Общината. Според новия правилник секретарят няма да може да прави това.Остава му възможността да внесе предложение чрез кмета или заместниците. Практиката показва, че изпълняващите тази длъжност до момента не са проявявали активност.

Втората група промени засяга раздаването на материалите за сесия. До сега общинските съветници ги получаваха лично, по куриер и срещу подпис. Промяната предвижда старейшините да бъдат уведомявани по телефона и материалите да им се изпращат на имейл или ако желаят ще могат да ги получат на хартиен носител от кабинета на Председателя.

Третата съществена промяна е свързана с неизбирането на заместник-председател на ОбС. Тази длъжност не отпада, но не е задължително да бъде избран заместник. В случай, че се провежда заседание в отсъствието на Председателя, общинските съветници могат да възложат ръководеното му на всеки един от редовите членове.

Направени са и няколко редакции на текстовете, които не променят съдържанието на Правилника.

Спазвайки Закона, на страницата на ОбС беше публикувано предложението за нов Правилник.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (32)

 • 1
  Аз
  Аз
  5 -4
  12:17, 13 дек 2019
  Кога ще дойде водата?
 • 2
  Сл
  Служител
  6 -10
  14:48, 13 дек 2019
  Предлагам да няма председател на общинския съвет,д... Виж коментара
 • 3
  Гр
  Гражданин
  11 -1
  15:01, 13 дек 2019
  Какво става с одита в общината? Ще имаме ли информация!
  • Пи
   питагор
   5 -6
   15:47, 13 дек 2019
   Чакай да ти се обадят по телефона или да ти пратят майл с информацията щото до сига е бил с куриер но сига жъ е по телефона и нетя. Димек чакай ут умрял писмо или телефонен разгувор
 • 4
  Въ
  Въй
  2 -7
  18:59, 13 дек 2019
  баси промените кой щял да внася кой щял да изнася... Виж коментара
  • Пи
   питагор
   12 -2
   20:25, 13 дек 2019
   ъм чи те комунистите винаги така праят технит промени са кату буря в чаша вода ва.Глейте ко става в държавата комуниста винету махна кинтите за гласове на комунистите им огладня **** и пак ги върна.Кото е в държавата тъкъу е и в пърумай тва е положението.ей ся жъ съ изтърколят годините мандат и после жъ подсмърчат чи видите ли герб са виновни а офцято забавили сичку пак жъ искат прумяна и пак мотиката жъ я настъпят
  • Не
   Непросветен въй,въх.....
   13 -11
   21:14, 13 дек 2019
   Да смятам ли, че съгласно твоят коментар баш комунистите са Вълчев и Ганчев?
   Според мен са самунисти т.е. вървят след самуните които ще лапат.
  • Зо
   Зор за Питагорчу
   15 -1
   00:44, 14 дек 2019
   Питагор захапа дръвцето и вече не знае кой по скоро да плюе, комунисти ли,седесари ли, папазянци ли, герберасти ли. Питагор е на зор.
  • Пи
   питагор
   7 -6
   10:19, 14 дек 2019
   Ти явну си някой голобрад младеж ва. Сички са комунисти ва ут тя избруените убаче те са ут хитрите комунисти дето едно време излъгаха ваште родители чи са седесари те са втурнаха да търсят прумяната с тях къкту ся ве търсите прумяната с митката димек пак настъпвате една и съща мутика ва. А яз нека да съм пузор само че вас ви були главътъ секи път от та мутика. Затва пърумай вече няма хора щото такиви позори къту мен да ви разправяха да са съюзът младите да напраят нещо тя младите за по лесно са пръснаха из политическите партии да търсят лекото и мекото. Без зор няма прумяна тва да го знаите от мен стария математик. Иначе жъ си търсите прумяната дукъту сте живи и няма да я намерите жъ устареете и пак някой жъ ви е виновен нищу няма да са промени и накрая жъ фаните дечковия транспорт за по добрия пърумай който кротко си съществува там до фиганято.
 • 5
  Др
  друг
  12 0
  10:36, 14 дек 2019
  Правилно!Промени трябва да има и особено по отношение на длъжностите ,които влачат след себе си и излишно парично възнаграждение.На двадесетина души секретари ,заместници и още куп излишни длъжностиЗа тази цел има компютри! А и се надяваме че всички съветници са компятърно грамотни ,за да си отворят пощата и да си разпечатат материалите,а не специални вестоносци да си губят времето! А що се отнася до секретаря на общината -какво работи! След като няма отношение и активност на сесиите ,защо е там само като фигурант и консуматор на заплати?
  • Пи
   питагор
   8 -2
   10:54, 14 дек 2019
   Ава момче ти ни разбираш миханизма на общинската машина ва. Ако всичко е наред секретаря трябва да има инициатива да придлага на общинския съвет най различни нища ва. Сикритаря на общината не е както ти си мислиш някаква секретарка дето взима пари ва това просто е игра на думи ва. Секретаря на общината отговаря за сичко що е човек в та община ва щатове матове заплати кадрува пулитика и темпудобни ва земите да се ограмотите малко ва. убаче в пърумай и в българия винаги има едно убаче. нашия секретар е партийна пионка ва тя по случайност стана секретар закото по случайност измести един другар на миналите избори за общински съвет ва и тогава комуннистите наредиха на ангу да я направи секретар. Сига пък нейните хора спичелиха тя дето искахте промяна да донесат и на нея и дойде дюшеш ва/това е термин ут таблата убяснявам го на голобрадите да не си помислят че е част от буковския диалект и да се чудят какво искам да кажа./Обаче нейните хора знаят каква стока е и затова и отнемат това право закото тя е фигурант и ут нея нищо ни зависи нито кадрова пулитика нито материалну стимулиране на служителите абе абсолютно нищо тя е една низависима пруменлива един вид.
  • За
   Запитване до Питагор
   7 -3
   15:35, 14 дек 2019
   Питагоре щом си се заел да ни просветиш и да правиш длъжностни характеристики,я сега ми обясни тогава,щом всичкото това което си написал е работа на секретаря,то каква е работата на кмета?
  • Пи
   питагор
   6 -4
   18:49, 14 дек 2019
   Ава кък да ти отговоря щом ми задаваш такъв въпрос ва. Не може да се просветли слепия за знанието ва ти питаш такива нища които не са за питане ва. Но ти не си виновен ва ти си жертва на живота в пърумай и пълното заблуждение в което живеят хората ва демек неспасяем случай си ва. На такъви като тебе ни може да се помогне не може да се обясни ве сте загубени за познанието ва ве живеете първусигнално вуотински щом ни знаеш кмета какво трябва да прай за ко изобщо пишеш в тя коментари ва.
 • 6
  Въ
  Въй
  5 0
  19:37, 14 дек 2019
  Еее Питагоре ти го навъйка тоя човек май на доста избиратели трябва да им направиш убочение какво е обс що е администрация на кой какви са функции те и какво е животното мнозинство в обс и от къде идват всички злини еееее не ти завиждам.
  • Пи
   питагор
   4 -8
   20:07, 14 дек 2019
   яз на никуй ни прая обучение на те които са леку з... Виж коментара
  • За
   Запитване до Питагор
   1 -1
   14:42, 15 дек 2019
   До коментиращият под номер 6, не се пише убочение,а обучение. Не се пише функции те, а функциите.
 • 7
  Хе
  Херодот
  12 0
  07:21, 15 дек 2019
  Откакто свят светува глупакът мрази до смърт интелигентния, защото никога не може да го имитира. За разлика от други човешки качества интелектът е неподражаем. Лошия може да се престори на добър, стиснатия на щедър, но интелектът е нещо, което или го имаш, или си идиот.
 • 8
  Хе
  Херодот
  12 -7
  07:23, 15 дек 2019
  Митков, това се отнася за теб. На светлинни години си от Папазов. Даже под нивото на Ганчев!
 • 9
  Ве
  Ветеран.
  4 -7
  08:18, 15 дек 2019
  Питагоре браво тва са за тва докараха града до тук невежеството да управлява.А за митков на Папаза на малкия пръс не може да стъпи по нищо вярно е ама тва избраха невежите граждани за тва говори и питагор само снимката като погледне човек кои са къде е промяната ха ха смях а тя на въртят ей сумати годинки азък.
 • 10
  Ве
  Ветеран
  5 -15
  08:22, 15 дек 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7/
   7/8
   6 -2
   10:21, 15 дек 2019
   Ветерана да ходи да му диша във врата втория дето не е от шкартото, а след това на преглед до Кръстев .
 • 11
  Ве
  Ветеран
  3 -6
  10:48, 15 дек 2019
  Аз бая им подуших..... мина мойта а ми ваща бая я замъглена и като гледам все по лошо ще става и 7/8 слави не може ви упрай и той е кумонистче патеричка на Бсп ко си мислите търсят с него изненада щото чалгата има бая обожатели докъде стигнаха ей до дъното а ве тук червеното чакате възход да има бая ще почакате заблудени ов.а.
 • 12
  Хе
  Херодот
  4 -4
  12:33, 15 дек 2019
  Вие бихте ли дали картечница на луд? Вие бихте ли дали остра брадва в ръцете на дете? Вие бихте ли дали бомба на психопат? Не, нали? А тогава кое ви дава правото да дадете на дебили правото да определят управлението???Погледнете реалността. Дебили определят бъдещето ни. Нашето, на децата ни и на държавата. Демокрацията на практика означава власт на плебса. Което означава власт на простотията, ограничеността и комформизма.
 • 13
  Хе
  Херодот
  11 -7
  12:40, 15 дек 2019
  За тези, които са големи фенове на демокрацията, да напомня, че в Елада /Древна Гърция/, са можели да гласуват само влиятелните граждани. Жени, роби, чужденци и т.н. не са имали правото на глас. Винаги правото на глас е било ограничено. Сега дадохме властта на Сульо и Пульо да определят НАШЕТО бъдеще. Без да се запитаме с елементарния въпрос дали могат да го направят?С криворазбраната свобода и демокрация оставихме простаците да триумфират над здравия разум. И понеже не разбират и никога няма да имат капацитета да разберат, ще избират себеподобни. А ние ще се ядосваме и ще се питаме къде сбъркахме!
  Дадохме власт на простаци -Митковци, Ганчевци, Вълчевци! Сега не се тюхкайте а обърнете им гръб!
  • Ма
   Малеее
   14 0
   14:46, 15 дек 2019
   Дечко, Давчева и Папазов ли са ти пример за интелигенция? Що се излагаш?
  • Хе
   Хероу
   10 -1
   16:46, 15 дек 2019
   Не не бива тези хора да бъдат избирани.Първомайската завист веднага се отприщва.
   Умните ,интелигентните се ядосват и се питат" къде я сбъркахме..."?Ами като сте толкова големи специалисти,отидете вие там.Кандидатирайте се-изтъкнете големите си предимства вместо да подлайвате след тези,които са успели.Просто е, само явяване е нужно.
  • Пи
   питагор
   2 -5
   18:14, 15 дек 2019
   ъм чи ни бива да са избират я те са доказали чи за нищо не стават веке 30 години минаха ве ни разбрахте ли. Обаче никой не слуша и ги избират а после мръкат че пърумай загивал. Ве ни разбирате ли че не стават тия хора какво като са във властта това не ги прави по умни умни са само в очите на офцято които ги избират. За ко яз да съ кандидатирам ва яз офчар ни ща да ставам яз офце ни ща да командвам яз просто наблюдавам падението на пърумай и хората в негу докато Господ ми определи. Яз алармирам аку има някой да ме чуе да няма изхода е ясен пърумай жъ съ затваря на мен това ми е ясно отдавна но въпроса на вас ясно ли ви е.
  • К.
   К.колев
   6 0
   18:24, 15 дек 2019
   Не само наблюдаваш!!!
 • 14
  Се
  Сенека
  9 -2
  13:06, 15 дек 2019
  Нито си умен, нито оригинален. С приятеля ти Питагор едни и същи глупости дъвчите. Няма жилаещи да ви обръщат внимание и чакате кой ще се заблуди да коментира, за да продължите глупавите си теми. Философи дървени далече от оригиналността.
  • Пи
   Питагор
   2 -4
   14:46, 15 дек 2019
   Едни и същи глупости дрънкаме убаче едни и същи глупости стават веке 30 гудини аре ти сенека който се самонабеждаваш за по умен кажи къде е глупоста къде е родното и място в нашите глави или във вашите питам и отгувур ни ща демек на мен ми е ясно но ми са интересни какви ще бъдат излиянията ти. Яз много пъти съм цитирал древната истина чи никой не е прурок във собствения си град а ве ни слушайки какво ви се приказва и настъпвайки мутика я потвърдихте сига си носете кръста на новата промяна и си мълчете. А яз ще продължавам с т. Нар. глупости.
 • 15
  Ра
  Разочарована социалистка
  5 -10
  13:14, 15 дек 2019
  Митков, Щом Ганчев и Вълчев са ти идеологически... Виж коментара
  • Оч
   Очарована социалистка
   5 -1
   18:56, 15 дек 2019
   Митков,
   Щом Папазов и Д.Петков ти бяхя идеологическите братя, хайде от мен да мине -братовчеди, то която и ръка да бръкнеше можеше да се счита за не много мръсна. Въпреки че излизаше от Там омазана с екскременти до лактите Ви.
   Порочното повторение в поредната серия е героя - Митков.

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини