3 °C

Безработицата в Първомай тръгна нагоре

Общо 565 са регистрираните в Бюрото по труда, което е 6,42% от работоспособното население на община Първомай, става ясно от анализа на трудовия пазар, направен от Дирекция „Бюро по труда“ за месец ноември. Преди година процентът безработни е бил почти същият – 6,57%

След дълъг период, в който безработицата беше под 6%, само за месец тя скочи с почти 0,8 пункта в сравнение с предходния месец, когато е била 5, 67%.

Новорегистрираните през ноември са 151, а постъпилите на работа 50. 48 от тях – с посредничеството на Бюрото.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Фи
  Фикри
  19 0
  08:25, 13 дек 2019
  Ами прибраха се гастербайтерите и тираджиите по Коледа. Заслуга на клоуна Папазов, довел града до икономически колапс и циганизация.
  • Бе
   Без циганизация
   0 -6
   09:24, 13 дек 2019
   Ааааа, моля без обиди за циганите! Българите стана... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   10 0
   09:43, 13 дек 2019
   Не можеш интегрира това що не иска да бъде интерпретирано! Който от тях иска той сам се интегрира, образова се до колкото му е възможно, работи и не реве и не чака на помощи. Останалите паразитират на мой, ваш и на гърба на собствените си "братовчеди" роми, които работят.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   10:05, 13 дек 2019
   Ут кога думата ******* е убидна и кой насади тува в обществото а и в самите ц*****. Ами те са си ц***** къкту и да ги наричаме са такива яз ни мога да разбера за ко трябва да използваме думата ром се едно прикриваме някакви негативни страни на пуведението на определен етнос демек се едно говорим за други хора. Яз няма да се убидя ако в чужбина ме нарекат българин дори прабългарин ако щете алтаец щото има хипутеза чи ут там сме дошли. Яз много пъти съм говорил че циганите са бъдещето и съответно края на пърумай.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  19 -2
  09:36, 13 дек 2019
  Фикри, папаза не само не правеше нищо полезно за града ...той упорито пречеше на случването на каквото и да е хубаво...Мазен и нагъл тип, който успешно манипулираше малките и дребни душици останали да живеят в града. Той до толкова им е промил плитките мозъчета, че дори и до днес го защитават ожесточено. Това е тяхното любимо богче - богче на мизерията, апатията, безхаберието, далаверите и на мазните усмивки.

  Казва ли ви "здрасти" още, мизерници?! Раздава ли ви фафлички?
  • 33
   333
   3 0
   10:17, 13 дек 2019
   Коле,още ли сте в града с Питагорчо?Заради Вас е мръсен въздуха в Първомай!!Чаоооо!!
 • 3
  12
  123
  4 0
  11:05, 13 дек 2019
  До лудото Коле! Папазов добре,той вече е в историята, а с Митков на къде? Той беше и е плътно до него!
  • Лу
   Лутото Коле
   2 -1
   11:08, 13 дек 2019
   колега, като минат 4 години ще видим. Един път са мисли - един ден! И да седнеш ся да мислиш - файда йок! Само, че на някои хора и един ден мислене им е непосилна задача.
  • ..
   ....................
   5 0
   14:50, 13 дек 2019
   То Лудото Коле няма с кво да мисли Вече и бръмбари и бобулечки няма в неговата тиква Отдавна ги удари радиацията
  • Лу
   Лудото Коле
   4 -3
   15:31, 13 дек 2019
   гузно ли ти, бачо?

   Не ви ли става гузно като гледате разсипаната инфраструктура на града, празни
  • Пи
   питагор
   7 -1
   16:31, 13 дек 2019
   Кък жъ им става гузно ва коле ъм те са по луди и от тебе и от оригиналното коле зети заедно ва. Не виждаш ли че а те лудите викат на нурмалните чи са луди ва ни видят чи гробето се увеличава а града намалява нищо не видят ва те са слепци със широко затворени очи ва. Като им кажиш нещо и веднага настръхват щото са свикнали да живеят в лъжа ва с ангу яхме за никъде а с митката е още по зле работата
 • 4
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  1 0
  10:56, 15 дек 2019
  Града си отива ей ще дойде време Българи и роми да се женят тогава ще стане истинска интеграция за ромите чакат ни все по тежки години И дни тук той в града Българи не останаха седнете някъде и наблюдавайте 3 ма ц***** ко минат 1 българин след тях от угаждане ги размножиха нека ама те още хубо че не са единни с уня до стойко гумажията и турците и кмет ще си изберат и издигнат техен и тогава ще скляпате кумонистчета чирпан кумонизма падна Първомай цари

Хороскоп за 20.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
20 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
20 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
20 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
20 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
20 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
20 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
20 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
20 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
20 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
20 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
20 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
20 яну 2020
Последни новини