15 °C

Безработицата в Първомай тръгна нагоре

Общо 565 са регистрираните в Бюрото по труда, което е 6,42% от работоспособното население на община Първомай, става ясно от анализа на трудовия пазар, направен от Дирекция „Бюро по труда“ за месец ноември. Преди година процентът безработни е бил почти същият – 6,57%

След дълъг период, в който безработицата беше под 6%, само за месец тя скочи с почти 0,8 пункта в сравнение с предходния месец, когато е била 5, 67%.

Новорегистрираните през ноември са 151, а постъпилите на работа 50. 48 от тях – с посредничеството на Бюрото.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Фи
  Фикри
  19 0
  08:25, 13 дек 2019
  Ами прибраха се гастербайтерите и тираджиите по Коледа. Заслуга на клоуна Папазов, довел града до икономически колапс и циганизация.
  • Бе
   Без циганизация
   0 -6
   09:24, 13 дек 2019
   Ааааа, моля без обиди за циганите! Българите стана... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   10 0
   09:43, 13 дек 2019
   Не можеш интегрира това що не иска да бъде интерпретирано! Който от тях иска той сам се интегрира, образова се до колкото му е възможно, работи и не реве и не чака на помощи. Останалите паразитират на мой, ваш и на гърба на собствените си "братовчеди" роми, които работят.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   10:05, 13 дек 2019
   Ут кога думата ******* е убидна и кой насади тува в обществото а и в самите ц*****. Ами те са си ц***** къкту и да ги наричаме са такива яз ни мога да разбера за ко трябва да използваме думата ром се едно прикриваме някакви негативни страни на пуведението на определен етнос демек се едно говорим за други хора. Яз няма да се убидя ако в чужбина ме нарекат българин дори прабългарин ако щете алтаец щото има хипутеза чи ут там сме дошли. Яз много пъти съм говорил че циганите са бъдещето и съответно края на пърумай.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  19 -2
  09:36, 13 дек 2019
  Фикри, папаза не само не правеше нищо полезно за града ...той упорито пречеше на случването на каквото и да е хубаво...Мазен и нагъл тип, който успешно манипулираше малките и дребни душици останали да живеят в града. Той до толкова им е промил плитките мозъчета, че дори и до днес го защитават ожесточено. Това е тяхното любимо богче - богче на мизерията, апатията, безхаберието, далаверите и на мазните усмивки.

  Казва ли ви "здрасти" още, мизерници?! Раздава ли ви фафлички?
  • 33
   333
   3 0
   10:17, 13 дек 2019
   Коле,още ли сте в града с Питагорчо?Заради Вас е мръсен въздуха в Първомай!!Чаоооо!!
 • 3
  12
  123
  4 0
  11:05, 13 дек 2019
  До лудото Коле! Папазов добре,той вече е в историята, а с Митков на къде? Той беше и е плътно до него!
  • Лу
   Лутото Коле
   2 -1
   11:08, 13 дек 2019
   колега, като минат 4 години ще видим. Един път са мисли - един ден! И да седнеш ся да мислиш - файда йок! Само, че на някои хора и един ден мислене им е непосилна задача.
  • ..
   ....................
   5 0
   14:50, 13 дек 2019
   То Лудото Коле няма с кво да мисли Вече и бръмбари и бобулечки няма в неговата тиква Отдавна ги удари радиацията
  • Лу
   Лудото Коле
   4 -3
   15:31, 13 дек 2019
   гузно ли ти, бачо?

   Не ви ли става гузно като гледате разсипаната инфраструктура на града, празни
  • Пи
   питагор
   7 -1
   16:31, 13 дек 2019
   Кък жъ им става гузно ва коле ъм те са по луди и от тебе и от оригиналното коле зети заедно ва. Не виждаш ли че а те лудите викат на нурмалните чи са луди ва ни видят чи гробето се увеличава а града намалява нищо не видят ва те са слепци със широко затворени очи ва. Като им кажиш нещо и веднага настръхват щото са свикнали да живеят в лъжа ва с ангу яхме за никъде а с митката е още по зле работата
 • 4
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  1 0
  10:56, 15 дек 2019
  Града си отива ей ще дойде време Българи и роми да се женят тогава ще стане истинска интеграция за ромите чакат ни все по тежки години И дни тук той в града Българи не останаха седнете някъде и наблюдавайте 3 ма ц***** ко минат 1 българин след тях от угаждане ги размножиха нека ама те още хубо че не са единни с уня до стойко гумажията и турците и кмет ще си изберат и издигнат техен и тогава ще скляпате кумонистчета чирпан кумонизма падна Първомай цари

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини