15 °C

Безработицата в Първомай тръгна нагоре

Общо 565 са регистрираните в Бюрото по труда, което е 6,42% от работоспособното население на община Първомай, става ясно от анализа на трудовия пазар, направен от Дирекция „Бюро по труда“ за месец ноември. Преди година процентът безработни е бил почти същият – 6,57%

След дълъг период, в който безработицата беше под 6%, само за месец тя скочи с почти 0,8 пункта в сравнение с предходния месец, когато е била 5, 67%.

Новорегистрираните през ноември са 151, а постъпилите на работа 50. 48 от тях – с посредничеството на Бюрото.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Фи
  Фикри
  19 0
  08:25, 13 дек 2019
  Ами прибраха се гастербайтерите и тираджиите по Коледа. Заслуга на клоуна Папазов, довел града до икономически колапс и циганизация.
  • Бе
   Без циганизация
   0 -6
   09:24, 13 дек 2019
   Ааааа, моля без обиди за циганите! Българите стана... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   10 0
   09:43, 13 дек 2019
   Не можеш интегрира това що не иска да бъде интерпретирано! Който от тях иска той сам се интегрира, образова се до колкото му е възможно, работи и не реве и не чака на помощи. Останалите паразитират на мой, ваш и на гърба на собствените си "братовчеди" роми, които работят.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   10:05, 13 дек 2019
   Ут кога думата ******* е убидна и кой насади тува в обществото а и в самите ц*****. Ами те са си ц***** къкту и да ги наричаме са такива яз ни мога да разбера за ко трябва да използваме думата ром се едно прикриваме някакви негативни страни на пуведението на определен етнос демек се едно говорим за други хора. Яз няма да се убидя ако в чужбина ме нарекат българин дори прабългарин ако щете алтаец щото има хипутеза чи ут там сме дошли. Яз много пъти съм говорил че циганите са бъдещето и съответно края на пърумай.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  19 -2
  09:36, 13 дек 2019
  Фикри, папаза не само не правеше нищо полезно за града ...той упорито пречеше на случването на каквото и да е хубаво...Мазен и нагъл тип, който успешно манипулираше малките и дребни душици останали да живеят в града. Той до толкова им е промил плитките мозъчета, че дори и до днес го защитават ожесточено. Това е тяхното любимо богче - богче на мизерията, апатията, безхаберието, далаверите и на мазните усмивки.

  Казва ли ви "здрасти" още, мизерници?! Раздава ли ви фафлички?
  • 33
   333
   3 0
   10:17, 13 дек 2019
   Коле,още ли сте в града с Питагорчо?Заради Вас е мръсен въздуха в Първомай!!Чаоооо!!
 • 3
  12
  123
  4 0
  11:05, 13 дек 2019
  До лудото Коле! Папазов добре,той вече е в историята, а с Митков на къде? Той беше и е плътно до него!
  • Лу
   Лутото Коле
   2 -1
   11:08, 13 дек 2019
   колега, като минат 4 години ще видим. Един път са мисли - един ден! И да седнеш ся да мислиш - файда йок! Само, че на някои хора и един ден мислене им е непосилна задача.
  • ..
   ....................
   5 0
   14:50, 13 дек 2019
   То Лудото Коле няма с кво да мисли Вече и бръмбари и бобулечки няма в неговата тиква Отдавна ги удари радиацията
  • Лу
   Лудото Коле
   4 -3
   15:31, 13 дек 2019
   гузно ли ти, бачо?

   Не ви ли става гузно като гледате разсипаната инфраструктура на града, празни
  • Пи
   питагор
   7 -1
   16:31, 13 дек 2019
   Кък жъ им става гузно ва коле ъм те са по луди и от тебе и от оригиналното коле зети заедно ва. Не виждаш ли че а те лудите викат на нурмалните чи са луди ва ни видят чи гробето се увеличава а града намалява нищо не видят ва те са слепци със широко затворени очи ва. Като им кажиш нещо и веднага настръхват щото са свикнали да живеят в лъжа ва с ангу яхме за никъде а с митката е още по зле работата
 • 4
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  1 0
  10:56, 15 дек 2019
  Града си отива ей ще дойде време Българи и роми да се женят тогава ще стане истинска интеграция за ромите чакат ни все по тежки години И дни тук той в града Българи не останаха седнете някъде и наблюдавайте 3 ма ц***** ко минат 1 българин след тях от угаждане ги размножиха нека ама те още хубо че не са единни с уня до стойко гумажията и турците и кмет ще си изберат и издигнат техен и тогава ще скляпате кумонистчета чирпан кумонизма падна Първомай цари

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини