21 °C

Безработицата в Първомай тръгна нагоре

Общо 565 са регистрираните в Бюрото по труда, което е 6,42% от работоспособното население на община Първомай, става ясно от анализа на трудовия пазар, направен от Дирекция „Бюро по труда“ за месец ноември. Преди година процентът безработни е бил почти същият – 6,57%

След дълъг период, в който безработицата беше под 6%, само за месец тя скочи с почти 0,8 пункта в сравнение с предходния месец, когато е била 5, 67%.

Новорегистрираните през ноември са 151, а постъпилите на работа 50. 48 от тях – с посредничеството на Бюрото.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Фи
  Фикри
  19 0
  08:25, 13 дек 2019
  Ами прибраха се гастербайтерите и тираджиите по Коледа. Заслуга на клоуна Папазов, довел града до икономически колапс и циганизация.
  • Бе
   Без циганизация
   0 -6
   09:24, 13 дек 2019
   Ааааа, моля без обиди за циганите! Българите стана... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   10 0
   09:43, 13 дек 2019
   Не можеш интегрира това що не иска да бъде интерпретирано! Който от тях иска той сам се интегрира, образова се до колкото му е възможно, работи и не реве и не чака на помощи. Останалите паразитират на мой, ваш и на гърба на собствените си "братовчеди" роми, които работят.
  • Пи
   питагор
   4 -6
   10:05, 13 дек 2019
   Ут кога думата ******* е убидна и кой насади тува в обществото а и в самите ц*****. Ами те са си ц***** къкту и да ги наричаме са такива яз ни мога да разбера за ко трябва да използваме думата ром се едно прикриваме някакви негативни страни на пуведението на определен етнос демек се едно говорим за други хора. Яз няма да се убидя ако в чужбина ме нарекат българин дори прабългарин ако щете алтаец щото има хипутеза чи ут там сме дошли. Яз много пъти съм говорил че циганите са бъдещето и съответно края на пърумай.
 • 2
  Лу
  Лудото Коле
  19 -2
  09:36, 13 дек 2019
  Фикри, папаза не само не правеше нищо полезно за града ...той упорито пречеше на случването на каквото и да е хубаво...Мазен и нагъл тип, който успешно манипулираше малките и дребни душици останали да живеят в града. Той до толкова им е промил плитките мозъчета, че дори и до днес го защитават ожесточено. Това е тяхното любимо богче - богче на мизерията, апатията, безхаберието, далаверите и на мазните усмивки.

  Казва ли ви "здрасти" още, мизерници?! Раздава ли ви фафлички?
  • 33
   333
   3 0
   10:17, 13 дек 2019
   Коле,още ли сте в града с Питагорчо?Заради Вас е мръсен въздуха в Първомай!!Чаоооо!!
 • 3
  12
  123
  4 0
  11:05, 13 дек 2019
  До лудото Коле! Папазов добре,той вече е в историята, а с Митков на къде? Той беше и е плътно до него!
  • Лу
   Лутото Коле
   2 -1
   11:08, 13 дек 2019
   колега, като минат 4 години ще видим. Един път са мисли - един ден! И да седнеш ся да мислиш - файда йок! Само, че на някои хора и един ден мислене им е непосилна задача.
  • ..
   ....................
   5 0
   14:50, 13 дек 2019
   То Лудото Коле няма с кво да мисли Вече и бръмбари и бобулечки няма в неговата тиква Отдавна ги удари радиацията
  • Лу
   Лудото Коле
   4 -3
   15:31, 13 дек 2019
   гузно ли ти, бачо?

   Не ви ли става гузно като гледате разсипаната инфраструктура на града, празни
  • Пи
   питагор
   7 -1
   16:31, 13 дек 2019
   Кък жъ им става гузно ва коле ъм те са по луди и от тебе и от оригиналното коле зети заедно ва. Не виждаш ли че а те лудите викат на нурмалните чи са луди ва ни видят чи гробето се увеличава а града намалява нищо не видят ва те са слепци със широко затворени очи ва. Като им кажиш нещо и веднага настръхват щото са свикнали да живеят в лъжа ва с ангу яхме за никъде а с митката е още по зле работата
 • 4
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  1 0
  10:56, 15 дек 2019
  Града си отива ей ще дойде време Българи и роми да се женят тогава ще стане истинска интеграция за ромите чакат ни все по тежки години И дни тук той в града Българи не останаха седнете някъде и наблюдавайте 3 ма ц***** ко минат 1 българин след тях от угаждане ги размножиха нека ама те още хубо че не са единни с уня до стойко гумажията и турците и кмет ще си изберат и издигнат техен и тогава ще скляпате кумонистчета чирпан кумонизма падна Първомай цари

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини