Разходка из гората край водопада в най-доброто летище в света (видео)

    Сингапурското летище Чанги вече седем години носи титлата най-добро в света, най-новото му разширение го прави ненадминато. тази година там отвори лайфстайл центъра "Бижу". Масивната сграда във формата на поничка е разположена между контролната кула и терминал 1. За реализацията на този невероятен проект са били необходими повече от четири години и 1,25 милиарда долара.

    Под купола от стъкло и стомана на над 13 хектара се разпростира мащабен комплекс - отчасти луксозен мол, отчасти тропическа гора.

    Изграден на мястото на бивш паркинг, "Бижу" има 10 етажа - пет над земята и пет подземни. 280 магазина и ресторанти са разположени по периметъра на стъкления купол. Има многоекранно IMAX кино, супермаркет и хотел, а в средата на всичко това е водопадът. Той пада от фуния на покрива през седем етажа - 40 метра. Това е най-високият вътрешен водопад в света.

    Цялата вода е дъждовна и циркулира през водопада 24 часа, седем дни в седмицата. През нощта тя продължава да тече и става екран за 360-градусово светлинно шоу, прожектирано върху водопада. А около него на четири етажа расте гора.

    Сингапур е известен като град градина и летището продължава тази тема. Гората в "Бижу" има повече от 900 дървета и 60 000 храсти от цял ​​свят, растящи в стъпаловидните градини. Разбира се има пешеходни алеи и те са отворени денонощно, седем дни в седмицата. Те минават през градините покрай водопада.

    Ако не ви се разхожса по земята, може и във въздуха - с влак.

    Това все пак е летище и затова гишета за ранно чекиране. Но всъщност няма нужда да имате самолетен билет или да преминете през охраната на летището, за да посетите Jewel Changi. Хъбът е създаден по този начин, за да насърчи жителите на Сингапур да се разходят по горските пътеки. Летището очаква петдесет до шестдесет милиона посетители тази година да направят това.

    Какво има още под стъкления купол? В зоната за отдих можете да минете по стъкления мост, да поскачате по Skynet, да се повеселите в огледалния лабиринт и има още много забавления за малки и големи.

    Ако пък имате самолетен билет, можете да получите достъп до четирите терминала, има басейн на покрива за $ 13, от който можете да гледате излитащите самолети, да плувате, има и 24-часово безплатно кино, произведения на изкуството и отново много градини: с кактуси, с пеперуди и градини с орхидеи.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини