Сингапур еърлайнс започна полети с изцяло ваксиниран екипаж

Сингапур еърлайнс (Singapore Airlines - SIA) днес започна да изпълнява полети с екипажи, чиито членове са окончателно ваксинирани срещу Ковид-19. Градът-държава се стреми да възобнови статута си на международен транспортен център, предаде Ройтерс.

Авиокомпанията съобщи, че пилотите и кабинният екипаж на три международни полета от Сингапур са получили и двете необходими дози от ваксината на Пфайзер-Бионтех (Pfizer-BioNTech).

Сингапурското правителство призова служителите в националната авиокомпания да се запишат в програмата за имунизация, за да може Сингапур еърлайнс да стане първият в света превозвач с изцяло ваксиниран персонал срещу коронавируса.

Дневните трите полета с напълно имунизиран екипаж - до Джакарта, Банкок и Пномпен - са сред първите в света, посочи авиокомпанията.

Над 90 процента от кабинния персонал и пилотите на Сингапур еърлайнс са се записали за ваксината. Около 85 процента от тях са получили поне първата доза и много от тях са започнали да получават втората доза.

Превозвачът очаква всички, които са заявили желание, да получат втората доза до края на март.
Сингапур, основен център за международна търговия и пътувания, е лишен от вътрешен туристически пазар, а международните пътувания няма да възстановят нивата си от 2019-а преди 2024 година, според оценки на експерти от бранша.

Авикомпания Етихад еъруейз (Etihad Airways) от Абу Даби заяви вчера, че полетите й се изпълняват само от пилоти и кабинен персонал, които са били ваксинирани, но по-късно говорител уточни, че са получили поне една доза.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини