Георги Ванчев със златен пояс от борбите в Симеоновград, Георги Димитров с теле

    Хасковлията Георги Ванчев спечели златния пояс от шестия международен турнир по народна борба „Шестте великденски ангела” в Симеоновград. В последната битка националният състезател победи с туш хасковлията Асен Табаков.

    В надпреварата в тежка категория – над 90 кг първенец стана хасковлията Георги Димитров, който получи теле за награда.

    В схватките при мъжете до 90 кг, Пресиян Михов победи Богомил Бонев от Димитровград. Първенец при мъжете до 75 кг стана Георги Вангелов, който победи на финала Димитър Иванов.

    Имаше схватки за най-малките момчета и момичета, както и за жени. Сред участниците имаше много национални състезатели. За призьорите бяха осигурени медали, грамоти и парични награди.

    Сред официалните гости беше олимпийският бронзов медалист Димо Костов.

    Турнирът се оргазира от община Симеоновград и местния клуб по борба „Вълко Костов”. Той е в памет на шестимата младежи, загинали при катастрофа в града навръх Великден 2011 година. Посветен е и на избитите тракийски бежанци през 1913 година.

    Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ку
      КУМГЕЙТ
      21 -8
      17:01, 6 окт 2019
      Да живее КУМГЕЙТА НА ДОБРЕВ неговата рода да е жив и здрав и да плащаме наем на майка и баща му с общинските пари за да живеят в охолство.
      • Ге
        Геориги Иванов
        14 -11
        18:01, 6 окт 2019
        Да живее Георги Иванов малко краде щом за 4 години свършиха и иска още да краде. дайте му още 4 години той поне знае как да краде....
    Последни новини