Шофьорът от трагедията в Симеоновград не помни нищо

Водачът на автомобила, предизвикал смъртта на шестима в Симеоновград, е излязъл от кома. Това съобщиха от пресцентъра на Университетска болница в Пловдив.

Младежът няма никакъв спомен за случилото се. Той все още е в Клиниката по анестезия, реанимация и интензивна терапия (КАРИТ). Днес ще бъде направена планираната операция на крака на пациента в ортопедия.

Същевременно стана ясно, че единственият обвиняем за тежката катастрофа в Симеоновград – Живко Желев, ще бъде освободен от ареста. Прокуратурата в Хасково прецени, че въпреки провинението, 18-годишният младеж трябва да завърши училище и обяви, че няма да иска постоянното му задържане под стража.

Решението било взето и предвид факта, че няма вероятност Желев да се укрие или да извърши друго престъпление. Така, в четвъртък следобед, той ще се върне у дома, като ще му бъде взета най-леката мярка за неотклонение - "подписка".

Момчето бе задържано, тъй като предоставило колата си на Данаил Георгиев – младежът, който уби шестима младежи и рани още двама, след като седна пиян зад волана.

Обвинения срещу истинския виновник за трагедията все още не са повдигнати, тъй като той е в болница в изключително тежко състояние.

Пред полицията Живко заявил, че не знаел, че приятелят му е пиян, въпреки, че преди да се качат в колата двамата пили бира заедно.

От прокуратурата са категорични, че няма да променят обвинението срещу 18-годишното момче, което ако бъде признато за виновно, го грози минимум пет години затвор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини